Svensktitel på gång i Tammerfors

Det här är kul. Idag ska vi plocka hem den första svenska turneringsvinsten på någorlunda vettig nivå.

När det är dags omkring klockan 11 kan ni klicka på bilden där så kommer ni till livesändningen av matchen. Markus Eriksson och André Göransson möter Gakhov/Pavlioutchenkov i challengerfinalen i Tammerfors.

Usel nivå på startfältet ska sägas. Det var bara några få dubbelspecialister på plats överhuvudtaget, men ändå, en titel är en titel, och det här vore ju kul. Spelat riktigt bra under veckan, svenskarna, och jag såg igår när de slog Lammons/Gonzalez, turneringens högst seedade par. De slog dem inte, de krossade dem. Normalt rätt svaga dubbelspelare på challengertouren både Lammons och Gonzalez, men svenskarna fick dem att se ännu mer medelmåttiga ut än de faktiskt är. Imponerande bombande från baslinjen från svenskt håll och de har också hållit helt okej i det övriga dubbelspelet. Returnerandet håller mycket hög nivå och de har kommit undan med sitt servande då de helt enkelt vara så pass bra från baslinjen som de varit.

Jag skrev igår kväll om nästa säsongs förändringar på challengertouren. Dessa kommer emellertid inte påverka dubbeln. Den kommer köras på precis som förut, men för någon som Eriksson, vilken möjlighet. Han kommer kunna komma in i singellottningarna, och i dubbel, där är han redan tillräckligt bra för att spela på challengtertouren. Kan bli fint för honom det där. Och Göransson, han har inte spelat många dubbelturneringar på den här nivån, men han har redan vunnit en och nu kanske en till på ingång. Man kan hoppas han kan hitta en partner så han kan jobba sig fram till en bra ranking också, eller att han och Eriksson helt enkelt kör på under resten av året. De håller för den här nivån, och det vore kul att ha ett helsvenskt par att följa.

Ett svenskt par som går att gilla dessutom. Ni med minne har i bakhuvudet vet att jag ofta är ganska hård mot Eriksson. Jag tycker i grunden att han är så väldigt medelmåttig, men jag har absolut ingenting emot honom, och att se de här två med perfekt inställning på banan och att de dessutom spelar bra, mycket roligt.

11:00 alltså, kör nu bara! Och spela svensk vinst. 2,25 här på Bethard. Jag tycker svenskarna är klara favoriter.