Inför dagens finaler

Söndag! Finaldag! Tre stycken. Vi tittar till förutsättningarna.

Hamburg

15:00 Mayer-Basilashvili 1,52-2,75 Bethard

Att Estrella vann i Quito tre år i rad står sig, och kommer alltid stå sig, som det sjukaste någonsin i tennisvärlden, men att Mayer här har chansen att försvara sin Hamburgtitel, och i så fall tredje titeln just här, samtidigt som han aldrig vunnit någon annanstans, det får väl vara det näst sjukaste. Men värre med Estrella. Han kan ju liksom inte riktigt spela, men vann en atp-turnering tre år i rad. Mayer är en bra spelare, men han är inte en spelare som är bra nog för att vinna turneringar på atp-nivå, och att han då plockar en 500-titel tre gånger, det. Det är otroligt.

Att Basilashvili är i final hamnar lite i skymundan. Det är nämligen också helt knäppt. Jag minns hur han var nere på challengertouren i slutet på maj och då blev totalt förintad av Andreozzi i en gruschallenger i Afrika. Den spelaren är nu alltså i final i en 500-turnering. Märkligt med Hamburg. Det är verkligen de bra spelarnas kyrkogård. Det verkar helt omöjligt för en bra spelare att spela bra i Hamburg. Det är såna här spelare som vinner istället. Det har funnits undantag, men det här är mycket, mycket märkligt. Basilashvili liksom. Han vinner någon match här och där, och har i snitt en bra turnering per år. Hur kan man undvika att vara lite bättre andra veckor när man en vecka om året faktiskt är en bra spelare? Går ju inte att förstå det där. Ologiskt.

Sa jag inte i måndags att man skulle spela på Mayer förresten? Har för mig det.

Jag tror han vinner. Basilashvili borde verkligen darra lite av situationen idag. han är en medelmåtta, han kommer aldrig komma ens i närheten av att vinna på atp-touren igen. Det här är hans enda chans, och jag tror inte han har det som krävs för att ta den.

Det blir försvarad Hamburgtitel för Mayer.

Gstaad

11:30 Bautista-Berrettini 1,54-2,70 Bethard

Det är ju en fiaskoturnering det här. De har aldrig någon publik och att man kör finalen 11:30 på förmiddagen säger väl det mesta. Man tror inte ens att folk ska bry sig så lika bra att få det överstökat. Skulle inte bli förvånad om den här turneringen ryker från spelschemat snart eller flyttas.

Bautista har krånglat sig fram. Ganska dålig hela veckan, men för att vara en toppspelare, eller i alla fall i närheten av toppspelare, jobbar han väldigt hårt även i såna här turneringar och det kan räcka. Motståndarna blir lite rädda till slut när han aldrig ger sig och precis så var det med Djere igår. Djere var bättre, men Bautista vann på att matchen inte var lika stor för honom.

Berrettini, rättvist tycker jag. Han är en mycket duktig spelare som gärna får plocka lite enkla poäng här. Jag hade på känn att höghöjdstennis skulle passa honom ypperligt. Han är en av de där spelarna som har en riktigt bra serve men som med tunn luft blir en servekanon, och därmed väldigt svårhanterad.

Inte så säker på att Bautista tar det här faktiskt. Jämn och öppen final skulle jag säga. Berrettinis överlägsna servekraft kan bli tungan på vågen.

Atlanta

23:00 Isner-Harrison 1,32-3,75 Bethard

Kyrgios föll ifrån med en skada. Höften. Känns inte höften som något man drar till med när man inte har så stor lust att spela? Det går ju liksom inte att se. Det går bara att känna, så det är rätt praktiskt att plocka fram när man tycker livet är lite jobbigt. Han måste bli vuxen och börja spela igenom någon gång, Kyrgios. Till slut måste han bli trött på sig själv.

Det blir därmed Harrison istället och Harrison är en lite bökig motståndare för Isner. Harrisons styrkor med en duglig serve, och väldigt dugliga returer kommer fint till sin rätt mot Isner. Harrisons problem är normalt att han för sin spelstil helt enkelt är lite för dålig när bollen är i spel, men mot Isner är han mycket bättre när bollen är i spel, så det spelar inte så stor roll att han är förhållandevis svag där.

Isner är klar favorit, han är mycket bättre än Harrison, men lite varning. Det är spelstilsmässig fördel Harrison här.

På tal om att ha sina favoritturneringar. Isner går här för sin femte raka titel i Atlanta. Det är ju rätt dugligt det också. 13 titlar totalt. Runt en tredjedel beroende på hur det går idag, i Atlanta alltså.