Kinesisk effektivitet

Det här är faktiskt något av det jag tycker är allra roligast med att följa challengertouren. Det är inte som på atp-touren där produktionerna är perfekta och man får se det man ska se, matchen, och ingenting annat. På challengertouren är det en kamera som står och rullar helt enkelt, och man vet aldrig vad som händer, plus att man ofta får se lite av de olika kulturerna på spelplatserna. Ibland ser man en väg, en marknad, en…ja, någonting, i bakgrunden. Ibland rejäla guldkorn dessutom. Som häromåret när Tiafoe blev störd av två personers högljudda snufsimufsande i ett närliggande hus.

Det där händer ju sällan i mastersturneringarna liksom. Försvinnande sällan skulle jag säga. Älskar kmmentatorns insats för övrigt. Otroligt underhållande.

Nu på morgonen roade jag mig hur som helst med att studera hur kineser gör för att försöka få en tennisbana torr.

För det första kan det noteras att det sällan är personalbrist på kinesiska turneringar. För det andra, det där handduksviftandet, är vi helt säkra på att det där är ett effektivt sätt att använda två arbetare på? Och för det tredje, jag älskar de här personerna som bara stor och tittar på när andra arbetar. Hade passat mig ypperligt det.

Han som går med kvast och skyffel också förresten. En hjälte det med.