Snyggt Ymer!

Ibland kan man ju önska att man inte öppnade youtube. Jag blev så rysligt imponerad när jag vaknade och så setsiffrorna, 6-4 6-3 för Elias Ymer mot Karlovic i Los Cabos. Jag anade dock lite oråd när jag såg Karlovic essantal, sju stycken, och när jag nu faktiskt öppnade youtube och detta lätt hackiga höjdpunktsklipp, någon slags problem hade han nog allt med serve, den gamle. Inte bara det kanske. Man drar ju lite på smilbanden åt hans försök att spela, men det är väl egentligen inte roligt. Kanske mer tragiskt att han fortfarande håller på.

Verkar som han varierade sin returposition bra, Ymer. Mycket fint. Och vilken satsning. Hans löpning mot den korta volleyn där, det är ju en sån där hänsynslöshet mot sig själv man vill se.

Bombsäkert i egen serve, inga breakbollar emot, och ett break i varje set. Inte ofta någon slår Karlovic med break i båda seten faktiskt. Det är väldigt bra gjort, även om man som sagt kanske inte ska hoppa sådär vansinnigt högt ändå. Någon slags problem hade han, Karlovic. En del av problemen framkallade dock Ymer. Jag gillar verkligen att han snappat upp det här att ställa sig maximalt långt bak i returerna mot servekanoner. Bra bra.

Mannarino i nästa match. En väldigt högt rankad spelare, men ska man slå någon som är rankad runt 20 i världen så är det väl just Mannarino. Blir intressant. Vinst där och Ymer är antagligen 101:a på rankingen på måndag. Det börjar lukta topp-100 nu snart, känner ni det?