Dubbelsvenskarna fortsatt glödheta

Det är så otroligt kul att kunna skriva något positivt om svensk tennis ibland. Ni har aldrig tänkt på det, ni som hela tiden, malande, gnäller över att jag bara sitter och är negativt, att det liksom aldrig finns något att vara positiv över, om man inte är falsk och oärlig mot sig själv, som många är, vill säga.

Men det här är ju skitkul. De går väldigt bra på challengertouren just nu, grabbarna.

Jag har precis suttit och tittat på deras kvartsfinal i Liberec och det är bara att slå fast att de är riktigt, riktigt bra på den här nivån, Eriksson/Göransson. Inget supermotstånd det här kanske. Satral har sett sina bättre dagar, Safranek är rätt medelmåttig rent allmänt även om han är i fin form. Ingen av dem satsar alls på dubbel längre. Men okej spelare och att svenskarna är så pass överlägsna som de var i den här matchen, det är riktigt fint det.

Det spel de visar just nu duger i dubbelsammanhang väldigt bra. Deras servande är fullt godtagbart jämfört med många dubbelspecialister på den här nivån. Deras returer håller riktigt hög klass och de står sig ganska bra vid nätet också. Plus hela tiden perfekt inställning. Riktigt bra är det.

Båda två börjar vara på gränsen till topp-200 på dubbelrankingen. Låter kanske inte som något att hoppa högt över direkt, och det är det inte, men det betyder att de kommer komma in i de allra flesta challengers de vill spela framöver.

Tyvärr är det dyrt. Om de vinner den här turneringen får de 13 000 kronor var. Med de pengarna klarar man ju att gå runt. Om de förlorar i semifinalen så får de 4000 kronor var. Det är väl lite gränsfall om man går runt på kanske. På den här turneringen var boendet visserligen gratis, så det ska väl klara sig, men det är hårda bud att försöka slå sig fram i dubbel på den här nivån. Hoppas dock att de härdar ut och gör en satsning för vem vet, man ska veta det, de sämre dubbelspelarna på atp-touren, så jävla bra är de inte och de här killarna har en rejäl spets i sitt returspel. Lite mer matchande mot tufft motstånd och de kan förbättra sig. Det vore väldigt intressant om de väljer att göra en rejäl satsning tillsammans, för jag tycker som sagt det ser klart utvecklingsbart ut. Väldigt jämna med varandra också. En stor fördel om man ska lyckas hålla ihop som par.

I semifinalen blir det belgarna Gille/Vliegen. Antagligen challengertourens bästa par just nu. Vi får se hur svenskarna står sig där.