Obehagligt långt ifrån

Tyvärr spelades inte matchen på centercourten, så det finns ingen sändning av den att titta på i efterhand, men man får väl säga att det här ändå var lite längre ifrån än man hade hoppats på.

Två gem. Ett hållet servegem och ett break.

Till stor del kan jag förstå att det här blir en mardröm för Elias Ymer. Mannarino har likt alla toppspelare, nästan i alla fall, plocka bort servekanonerna kanske, men i princip alla, så pass bra returer att Ymers serve, som är det slag som räddar honom på lägre nivå, tas helt ur spel. Med serven ur spel måste han stå där och bolla, Ymer, och när han gör det mot Mannarino, då blir han alldeles för osäker och missar helt enkelt först nästan varje gång.

Det här oroar mig lite. När man tittar på hans matcher på låg nivå är det nästan alltid serven som vinner matcherna åt honom. Den är så pass bra att han får många poäng direkt på den mot lite sämre spelare, men returerna är egentligen det som skiljer absolut mest mellan bra och lite sämre tennisspelare. På atp-touren returnerar alla, i stort sett, mer eller mindre bra, och då är inte Ymers serve något som ger honom särskilt mycket. Det kan vara en anledning till att han bara slagit en spelare rankad topp-100 i världen i år, och det känns kanske lite problematiskt.

Det beror i och för sig vad man hoppas på. Jag tycker det är helt fantastiskt att Ymer nästan är rankad topp-100 i världen. När man har det där i bakhuvudet, att han bara slagit en enda topp-100-spelare i år, att han med de siffrorna nästan är just topp-100, det tyder på att han fått ut helt vansinnigt mycket av det han kan. Jag tror kanske inte att det finns så mycket mer i honom som läget är just nu. I och med att han aldrig slår atp-spelare så kommer han ha det tufft på den nivån som läget är just nu, men han har satt sig i en väldigt fin sits. Han har i princip tagit sig in på atp-touren utan att riktigt duga för det spelstyrkemässigt. Nu har han världens chans att ta ett steg till och höja sig till samma nivå som de sämsta spelarna på atp-touren. Det är alltid en kanonchans att få spela mot starkt motstånd, och det får han nu när han kommer in i vissa atp-turneringar.

Vi får se hur det blir framöver. Han är reserv till kvalet i Toronto nu i helgen. Han borde kunna komma in där och kval, det kan han ju. Vi hoppas på framgångar där, men det här, två gem mot Mannarino, var väl kanske ingen höjdare riktigt.