Inför Toronto

Då var det dags att dra igång på allvar igen, mina vänner. Några lite lugnare veckor efter Wimbledon, men nu full fart igen med ett knippe högintressanta veckor. Två mastersveckor, sen en 250-vecka, och därefter US Open. Blir kul det här.

De kvartsseedade och bättre spelarna står över och kliver in i andra omgången men som ni ser, det är en del bra spelare som tvingas spela direkt. Minst sagt. Djokovic till exempel. Han är ju inte så tokig.

Hyfsad match där förresten, Djokovic-Chung. Vi minns hur Chung vann i raka set i Australian Open i år. Det har hänt en del sen dess. Djokovic har vunnit Wimbledon, Chung har varit skadad. Förutsättningarna har förändrats lite lätt, men man ska komma ihåg att Djokovic var usel på hardcourt i början av året, lika usel på grus, och att han sen bara presterat på gräs. Han bör göra en del bra saker innan vi åter ser honom som den bästa eller ens en av de bästa även på hardcourt.

Andra spännande matcher i första omgången då?

Dzumhur-Tsitsipas, det är ju bra. Båda två seedade i princip alla turneringar numera, men inte i den här där bara 16 spelare seedas, och nästan alla bra är på plats. Det är Federer som saknas som hade varit seedad om han varit med. Murray, Berdych,. Gasquet, och Monfils saknas också, men de hade inte varit seedade. Nästan alla är på plats här.

Raonic är oseedad ja. Raonic som varit i final här förut och givetvis är det stora hemmahoppet, även om kanadensarna numera har sådär äckligt mycket att hålla koll på med Shapovalov, Auger Aliassime osv.

Och Raonic mot Goffin direkt. Vilken fajt. Stora skadeproblem för båda två under året. Båda två garanterat väldigt sugna på att hitta på något när de nu borde ha sin bästa tid på året framför sig. Spännande.

Krajinovic ska försöka, kanske. Hur många gånger har han anmält sig och sen dragit sig ur i år? Sorgligt, nu är det snart dags för Paris, och alla hans poäng försvinner. Han har verkligen inte ens fått chansen att etablera sig. Det blir raka vägen ner på challengertouren igen. Så extremt orättvist på något sätt. Man hade ju velat se om han var sådär bra, eller om det bara var hans livs 15 minuter i rampljuset.

Fognini, glödhet just nu, mot Johnson, alltid het i Nordamerika på snabb hardcourt. Inget fel på den matchen heller. Skulle kunna vara en final i en liten atp-turnering.

Shapovalov var långt framme här förra året. Eller ja, i Montreal var det då. Vartannat år i Montreal och Toronto som ni vet. En bra lösning faktiskt. Gör att publiken är lite extra sugen och när det gäller publiken är det alltid superplus för den här turneringen. Alltid massor av folk redan från början. Chardy är nog på väg ner lite i form, men ingen enkel öppning för Shapovalov ändå.

Querrey-Mannarino, topp-30 spelare som möts direkt. Grym nivå.

Schwartzman-Edmund, det är ju bra alltså. Båda två på gränsen till topp-10 som det känns men Edmunds ranking har inte riktigt hängt med ännu. Svag form på Schwartzman, Edmund har inte spelat mycket på slutet, men Edmund får nog vara favorit där.

Och så var det ju den där lilla matchen mellan Kyrgios och Wawrinka. Är det något slags rekord i bra matcher från en första omgång det här? Snudd på att det måste vara det.

Djokovic och Zverev på samma kvart. Djokovic måste vara knapp favorit där, även om Zverev visar fin form i Washington den här veckan. Matchen mellan dem vill man ju se på fredag.

Dimitrov, Raonic och Goffin på samma åttondel. Där snackar vi getingbo. Och någon av dem får Anderson eller möjligen Bautista i kvarten. Den som tar sig fram till semi därifrån har vunnit ett knippe jämna fajter, det kan vi vara säkra på.

Del Potro-Nishikori i andra rundan. Brukar väl vara en match som Del Potro gillar rätt bra det, men hur är det med formen? Han imponerade inte överhuvudtaget i Los Cabos och i synnerhet inte mot Foggy inatt. Vinnaren av dem mot Isner i kvarten kanske. På fredag, då vill man titta på tennis, mina vänner. Det kan jag säga.

Nadal då? Ja, jäklar. Hoppas att Kyrgios är på humör och att vi får se dem göra upp på torsdag. Vilken fajt! Och sen vinnaren där mot Cilic. Vad var det jag sa, på fredag, då ska man nog inte boka in så mycket på kvällskvisten där. Då ska man sitta bänkad framför teven, ingenting annat.

Oddsen då? Vem vinner kalaset?

Jag får väl lov att hålla med i stora drag. Jag tycker Nadal är en lite troligare vinnare än Djokovic så länge jag inte sett att Djokovic ser lika bra ut på hardcourt som han gjorde på gräs i Wimbledon.

Nej, ni får nog ta egna initiativ här alltså. Jag hade gjort sådär också.

Shapovalov?