Super-Fabio

Det bara rasar in titlar för Fognini just nu. Han tog en liten vilovecka förra veckan när han rök direkt i Gstaad mot…ja, vem var det egentligen. Det var någon som i princip inte finns.

Men innan dess titel i Båstad och nu inatt, titel i Los Cabos.

Dålig, dålig form på Del Potro hela veckan och det här såg inte alls bra ut. Samtidigt väldigt rätt spelat av Fognini som jobbade väldigt mycket med olika placeringar och framför allt olika fart i slagen. Del Potro visste aldrig vad som skulle komma och fick aldrig ens en tillstymmelse till rytm.

Men det är inte ofta Del Potro ser sådär vilsen ut. Han är helt enkelt rejält ur form. Hoppas han kan hitta något nu till den amerikanska hardcourten.

Nytt personligt rekord i form av tredje titeln i år för Fognini. Han hade tidigare ett rekord på två stycken från 2013. Åttonde totalt.

Upp till plats 14 på atp-rankingen, Fognini. En plats bakom hans bästa någonsin. Upp till plats 10 på årsrankingen. Upp till topp-8 och en slutspelsplats är det alldeles för långt, men någon spelare brukar ju alltid vara skadad, så visst har han slutspelshäng, utan tvekan.

Är det ett slutspelshår han odlar förresten? Det där ser inte klokt ut.