Inför måndagens spel

Då var det alldeles strax dags i Toronto. Det här är vad vi har framför oss under måndagen.

Inga såna där matcher som får en att springa till teven klockan 17 kanske, men Donaldson-Paire, det är väl helt okej. Donaldson är ungefär som en vägg som håller på att torka och Paire, det är ju inte helt lätt att gilla honom, men rätt bra nivå.

Sen har vi Verdasco-Gojowczyk, som väl känns helt okej. Tycker Verdasco blivit orättvist behandlad under sommaren. Han har liksom både kämpat och spelat bra men fått noll och intet med sig. Gojowczyk fullkomligt iskall på alla fronter. Lite konstigt att Verdasco står i så pass högt odds.

Sock då, snart försvinner alla hans poäng, ska han vinna någon match innan dess eller siktar han på att inleda nästa säsong på challengertouren? Vore nog årets sjukaste säsong i så fall. Från mastersvinst och semifinal i slutspelet till att ett år senare ha åkt ut från atp-touren, utan att ha varit skadad. Medvedev är nog för bra för honom, men någon gång måste ju Sock börja spela åtminstone lite bättre, eller?

Annan spelare på dekis, Ferrer. Han har nu sina sista månader på sig att hänga kvar på atp-touren. Klahn kvalade sig in och är ett väldigt svagt kort på den här nivån. Blir inte mycket bättre läge för Ferrer att vinna en match men jag tror ändå inte han lyckas.

Schwartzman-Edmund känns ju som en av dagens godbitar. Edmund har spelat en match sen Wimbledon. Förlorade mot Murray som var snudd på under isen. Imponerade det på folk alltså? Hemsk grussäsong för Schwartzman bortsett från Franska Öppna men inte är han väl en grusspelare? Han är en ren hardcourtspelare numera. Jag håller inte med oddsen där. Edmund kan inte vara stor favorit.

Och sen Raonic-Goffin, det är ju väldigt kul. Goffin klart bättre rankad, men 3-2 Raonic i inbördes möten och visst är Raonic lite bättre? Hemmaplan också. Om han är någorlunda frisk kan han säkert bli lite smygfarlig den här veckan, Raonic.

Då kör vi då. Låt mastersveckan börja!