Noteringar från måndagen

Det är hårda bud alltså. Först ska man vara uppe och kolla tennis hela natten. Sen är ens säng blockerad av ett knippe småfolkare som gör att man får ligga på golvet, och vaknar med en magisk huvudvärk.

Därmed så ägnade jag mig åt en halv strejk här under förmiddagen men efter en dryg timme i poolen framför friidrotten så, nu ska vi väl allt vara redo igen.

Snart dags att börja titta på dagens matcher, men när jag nu satt och tittade precis allt igår kväll och inatt, vi måste ju säga något om det.

Goffin var inte bra. Raonic var rätt bra. Det märkliga med den matchen var att alla visste att det skulle bli sådär. Raonic spelades till runt 1,40 precis innan matchen började. Det är ju inte sådär jätterimligt när det är två i grunden väldigt jämna spelare som möts. Men kul att ha kvar Raonic. Hemmaspelare är alltid kul, men särskilt i den här turneringen.

Schwartzman var totalt överlägsen. Det märkliga där, att folk trodde så extremt hårt på Edmund som stod i under 1,40 innan matchen började. Och då är Schwartzman den i grunden bättre spelaren av dem. Mycket märkligt. Schwartzman totalt överlägsen när bollen var i spel. Edmund missade, och missade, och missade. Lite överskattad rent allmänt just nu, Edmund. Kapaciteten finns där, men han spelar så pass svårt att såna här dagar också kommer ofta, där han bara missar.

Sock hade lite otur. Han var precis på väg att avgöra. Han hade vunnit fyra gem i rad i andra set och hade ett knippe breakbollar i första gemet i tredje. Medvedev räddade dem, och sen började det regna. Sock var sen bättre efter regnet också, men han är lite torsk när det blir jämnt just nu. Det där var en match han verkligen kunde vunnit. Märkligt med hans returer för övrigt. I dubbel är han en av de bästa returnerarna i världen. I singel träffar han knappt bollen.

Ferrer, det är över där. Det finns inget kvar.

Paire, det var svängigt. Det var utbrott, kastade racketar, och emellanåt rätt bra spel. Skönt att det går dåligt för Donaldson. Ett av tennisens största luftslott.

Ja, ska vi nöja oss så? Snart dags att ta tag i dagens matcher som sagt. Titta tillbaka för det.