Tisdagens noteringar

Tisdagens matcher i Toronto? Jodå. Kolla här, jag har ägnat hela morgonen åt att tillverka en skylt där det står vad det blev i dem.

Har jag ju inte alls. Ha! Där lurade jag er allt. Jag är en riktig skojare. Den där skylten har jag snott på atp:s hemsida, precis som alltid. Lite av en tjuv också, alltså.

Djokovic, det där såg inget vidare ut. Det var mer grus-Djokovic än gräs-Djokovic. Nu kom han sådär fel till bollen igen och nja, nej, det såg inget bra ut. Lite frågetecken kring honom inför resten av veckan.

Fognini, vilket fokus! Inget trams, bara fokus och bra spel. Johnson var klart mer chanslös än vad de där siffrorna indikerar.

Wawrinka-Kyrgios, tillåt mig hånskratta lite. Kyrgios kämpade i början, och var totalt överlägsen. Sen kom han på att han måste börja tramsa, och från en sekund till en annan flyttade sig ena höjfkulan någon decimeter och han kunde knappt gå. Om man nu ska tro hur han framställde det. Märkligt faktiskt hur en ung, vältränad gosse kan skada sig varje gång han spelar tennis, trots att han inte anstränger sig särskilt mycket. Den här åkomman gjorde att han förlorade andra set. Sen i tredje set började han försöka lite mer, men blev uttråkad till slut och valde att inte försöka vinna matchen. Wawrinka var så dålig att…ja, det är svårt att beskriva. Kyrgios försökte alltså inte, men det var ändå helt jämnt. Wawrinka, vad händer? Hur kan han vara så dålig?

Auger-Aliassime, det kommer bli en stor spelare det, mina vänner. Inte för att han slog Pouille. Pouille är väldigt dålig för att vara så bra, så att säga. Han har sina bra veckor per år men de andra veckorna, merparten av veckorna, är han ingen höjdare. Men så bra han ser ut för sin ålder, Auger-Aliassime. Det fint ingen jämnårig som är i närheten. Född på 2000-talet och ännu inte 18 år gammal. Är han visst det. Jag ljög. Han fyller 18 år idag.

Nishikori är en lightversion av Wawrinka. Han lyckas helt enkelt inte komma tillbaka efter sitt senaste skadeuppehåll. Märkligt, det brukar inte vara såhär att spelarna inte hittar tillbaka.

I övrigt så, nej, vi lämnar det där, och börjar tagga inför dagens spel istället. Jag återkommer inför det under dagen.

Under tiden, missa icke mina speltips på challengertouren inne på betting.se för det är därifrån vi hämtar dagtennisen den här veckan när den enda atp-tennisen kommer från Nordamerika. Gör för allt smör i Småland inte det. Om ni vill vinna pengar, vill säga.