Inför kvartarna

Snart dags. Såhär tänker jag inför kvällens fajter.

Härligt att de två mest intressanta matcherna spelas på de bästa tiderna. Cilic kanske, kanske kan göra något mot Nadal men jag är tveksam. Schwartzman var fullständigt värdelös igår, han hade en sån där dag som vi alla har någon gång ibland där man börjar morgonen med att snubbla på en legobit och slå ut ett par tänder och sen rullar det bara på sådär med att man blir rånad, investerar i Telia-aktier, och allt vad det är. Kanske är ungefär samma sak i och för sig, att bli rånad och investera i Telia-aktier. Nåja, jag är tveksam till att Cilic är uppe på den formnivå som krävs för att slå Nadal. Att Nadal inte vann större mot Wawrinka, det blir lite sådär när det blir den matchbilden. Nadal vinner alltid, men det blir inga stora siffror. Kul match så klart, jag hade gärna haft den på kvällstid också, men jag tar nog ändå hellre de andra två. Haase-Khachanov, ja, vem vill se dem egentligen.

Dimitrov-Anderson, de är inte mina favoritspelare, det är de inte, men mycket intressant match, och högklassig. Dimitrov var länge en av de fem bästa på rankingen för inte alltför länge sen och Anderson är numera cementerad topp-10 i världen, oavsett om de andra är skadade eller inte. Jag tror att Anderson är bättre. Dimitrov har stor övervikt i de inbördes mötena men alla matcher långt tillbaka i tiden så jag tycker inte det betyder så mycket. Dimitrov har inte mycket till offensivt spel och det är just med offensivt spel man ska slå Anderson numera. När Anderson får tid på sig att styra och ställa, då är han inte mycket sämre än någon i bollandet och att försvara sig och försöka få Anderson att missa, som jag tror Dimitrov kommer göra här, det är ju det enda han kan, jag tror inte det fungerar längre. Så jag tror att Anderson vinner den första kvarten.

Den andra, vilken match. Frågan är om Tsitsipas är återhämtad. Mentalt tror jag han är det. Han verkar vara något slags monster på den fronten. Men fysiskt, kanske inte lika säkert. Han är en ung spelare och har därmed inte lika många träningstimmar i benen. Han kan i teorin vara lite mindre uthållig och det var en rätt tuff match mot Djokovic igår. Sen spelar han i och för sig sällan de där jättelånga duellerna så han är ganska energisnål. Jag tror att Zverev kan få det hur jobbigt som helst idag. Han är magiskt stabil, och han har sin serve och sin säkerhet, men Tsitsipas har spetsen för att hota och till och med slå Zverev. För det Zverev ännu inte har är den där otroligt höga högstanivån och om Tsitsipas spelar lika bra som han gjorde igår, då är jag inte säker på hur långt Zverevs nivå kommer räcka. Intressant också att se hur matchbilden kommer bli. Kommer Zverev klara av att sätta tillräcklig press på Tsitsipas så Tsitsipas får svårt att hänga med? Jag är tveksam. Tempot är inte Zverevs starkaste sida, och jag ser framför mig hur Tsitsipas kommer låtas ta en hel del initiativ, precis som han så gärna vill göra. Vi får se, men jag tycker det bara skriker skrällvarning om den matchen.

Otroligt fina dubbelkvartsfinaler också. Och fina odds på dem. Kolla in mina speltips på de matcherna inne på betting.se om ni vill ha införsnack och speltips kring dem.

Nu kör vi! Mycket, mycket fin tenniskväll. Och natt för de som har energi nog lagrat för såna aktiviteter.