Drömfinal att vänta

Inte ofta man får fram de två spelare som man helst vill att det ska gå bra för till final men jodå, den här veckan blir det så. Nadal vill jag ju ofta att det ska gå bra för och Tsitsipas, det var inte igår det kom upp en ung spelare som jag gillar kan jag säga men nu så. Kan man få byta ut honom mot bröderna Ymer tro? De kan få båda två, grekerna, om vi får Tsitsipas. De kan få lite annat också. De kan få alla våra spelare. Och alla som jobbar på svenska tennisförbundet. Lite pengar också kanske, de har det väl ofta lite tufft på den fronten, grekerna. Vi borde kunna komma överens.

Han är liksom så glad, Tsitsipas. Det syns så otroligt tydligt att han älskar att spela. Och vilken listig rackare han är alltså. Otroligt ovanligt att man ser en så ung spelare vara så otroligt smart på banan. Kolla bara på de sista poängen där. När han har matchboll emot sig, och känner att Anderson inte kommer våga göra ett skit mer än att lägga över och stå och hoppas på att Tsitsipas ska missa, då bombar han på och fräser in den där diagonala backhanden som är så snygg att det är löjligt åt det. Och sen på matchbollen. När Anderson utstrålar så mycket nervositet att det strutar ur öronen på honom, då vägrar Tsitsipas ens slå till bollen. När han får en kort boll mot sig där kliver han motvilligt in och slår över den, rusar bakåt igen, och väntar på att Anderson ska skaka ut en backhand. Listighet, och taktisk magi. Jag tycker egentligen inte det finns något att ogilla med Tsitsipas. Skulle vara vara då att hans slag är jävligt fula, men sånt gillar jag ju egentligen. Man får inte särskilt många stilpoäng i den här sporten.

Jag tror att Nadal känner sig väldigt, väldigt fräsch i kroppen just nu. När han studsar runt och vamos:ar på det där sättet, då vet man att han känner sig stark. När han inte gör det, då vet man att någonting stör honom. Den här veckan har det varit ett jävligt vamos:ande och jag tycker också det ser ut som att han rör sig otroligt bra med sina egna mått numera. Han känns svårtuggad, varken mer eller mindre.

Final klockan 22 ikväll. Kan bli riktigt kul det, även om jag någonstans tror att risken finns att Tsitsipas nu slutligen inte riktigt räcker till spelstyrkemässigt, men det får vi se då. Och vi ska givetvis snacka lite inför den matchen senare idag.