Inför måndagens Cincinnatispel

Ingen Nadal. Det är dagens nyhet det. Inget dramatiskt alls. Han känner sig inte fräsch nog för att spela två veckor i rad. Eller jo, det gör han ju så klart, men det här är hans perfekta uppladdning inför US Open. Han vet att han är i otroligt bra skick, han får vila och träna i två veckor precis som han vill, och det är fullständigt optimalt inför US Open det. För Federers del kan det säkert vara bättre att göra så att man står över Toronto, spelar Cincinnati, och sen vilar en vecka inför US Open. För Nadal tror jag det här är rejält bättre. Han behöver lite längre vilo- men framför allt, träningsperioder. Lite trist, men klokt beslut tycker jag.

Inga av de största namnen i elden idag, men inte så tokigt i alla fall.

Gasquet-Carreno Busta, sämre än så kan man ju ha det. Gasquet, var står han numera egentligen? Ytterst oklart, men han har emellanåt visat en rätt fin nivå den här säsongen. Carreno Busta kliver in i några krampveckor när han har massor av poäng att försvara. Bara på 20:e plats på årsrankingen, så när hans poäng från US Open försvinner så blir det ett litet ras på atå-rankingen framöver. De kan bolla de där två, så kan nog bli kul.

Nishikori-Rublev samtidigt, men jag vet inte om Rublev riktigt kan göra match av det där. Tycker han känns väldigt sval.

Vilka matcher alltså. Det är väldigt bra nivå på de här turneringarna just nu. Både Tiafoe-Shapovalov och Pouille-Murray klockan 18:30. Svårt att välja, men visst lockas man att titta till huruvida Murray är lite på gång nu när han fått spela några veckor. Men ungtuppsmötet där, det är ju grymt. De kryper allt närmare topp-20 de där två, så väldigt hög nivå för att vara i första omgången.

Isner-Querrey, det kommer ju servas lite där. Dagens bästa odds i den matchen skulle jag säga. 2,50 på Querrey trots 5-2 i inbördes möten och trots att den där matchupen passar honom så bra som en sådan bara kan passa någon. Querreys serve är tillräckligt bra för att Isner inte ska få över den så mycket mer än vad Querrey får över Isners serve och när bollen väl är i spel, det är väl ingen överdrift att säga att Querrey där ska vara bättre.

Ferrer, finns det något kvar? Jag tror inte det. Får se om Paires kämpande håller i sig. I så fall tror jag han vinner rätt enkelt.

Chardy-Verdasco är väl okej. Men nja, sena kvällen där känns lite sämre än starten på kvällen.

Nattmatch mellan Wawrinka och Schwartzman. Chans för Wawrinka att visa att han kan spela även när han möter en spelare han kan slå. Att stå och chansa och spela bra mot Nadal när man vet att man ändå förlorar är en sak. Men i matcher där han kan vinna har Wawrinka fortfarande inte spelat bra sen han kom tillbaka från skada. Men chans att visa något nu alltså. Jag tror dock han kommer vara mer eller mindre chanslös. Det saknas mycket där just nu.

Djokovic då, någon ko på isen? Kanske. Johnson håller alltid en viss nivå, och hur dålig var Djokovic egentligen förra veckan i Toronto? Rätt risig är mitt svar på den frågan. Johnson är i grunden alldeles för dålig, men Djokovic, vad händer? Dags att skärpa sig nu.