Inför tisdagens spel

Tisdag och en fin tennisdag framför oss. Såhär ser det ut.

Inatt kommer Federer ja. Han har nog inte haft några större mardrömmar om Gojowczyk om vi säger så men kul att se Federer spela igen, och det var längesen man såg honom på hardcourt. Tror inte man kommer kunna utläsa så mycket av matchen. Gojowczyk är helt enkelt inte tillräckligt bra. Då är väl egentligen den andra nattmatchen mer intressant. Otroligt hög nivå för att vara i andra omgången, Edmund-Shapovalov.

Men det där är ju för sent. Ikväll då?

När ska Sock få vinna sin match? Lite löjligt börjar det bli. Han är rankad på plats 20 i världen man har sju raka torskar på touren och har vunnit endast fem matcher i år. Fem matcher alltså. Och inte vunnit mer än en match i någon turnering. Helt sjukt faktiskt. Han har inte ens varit skadad. Tror det här får betraktas som den största formsvackan en spelare någonsin haft. Han var i semi i slutspelet förra året. I år står det i princip redan klart att han inte kommer vara topp-100 vid årets slut. 176:a i världen på årsrankingen. Makalöst. Men liten chans idag kanske. Chung har haft problem sen han kom tillbaka från skada för några veckor sen och visst var Socks match mot Medvedev i Toronto ändå en liten miniljusning. Någon gång vinner han ju. Kanske idag.

Krajinovic kämpar på, men är knappast fräsch och framför allt inte fulltränad. Haase lär vinna det där.

Lajovic är lite obehaglig. Jag tror det blir ganska tajt för Raonic där.

Visst ska Kohlschreiber vara större favorit än sådär mot Copil? Det måste han ju vara. Dagens bästa odds av de här matcherna om man frågar mig.

Kämpar Kyrgios? Vilken skada ska han simulera idag? Det är liksom inte intressant att prata inför hans matcher. Allt handlar om han är lite eller mycket dum i huvudet för dagen.

Coric får väl ta och börja varva upp nu igen tycker jag. Det har känts lite klent på sistone. Han har en del att bevisa just nu. Var det bara en formtopp i våras?

Tsitsipas, återhämtad? Frågar man de som satsar sina pengar på tennis så ser ni att svaret är enkelt. Det är ett nej. Goffin är fullständigt formlös, Tsitsipas var i final förra veckan, Final på en nivå där Goffin aldrig varit i final. Goffin ändå storfavorit idag. Han känns så sjukt stark mentalt, Tsitsipas. Jag tror han kommer ge det ett rejält försök idag.

Dzumhur-Zverev, de spelar inte jättelika, det för de inte. Dzumhur, den där lilla knatten som tassar omkring och gör det svårt för sin motståndare. Zverev, full fart framåt. Måste ju bli en kul match även om de där som figurer inte är jättespännande.

Då var vi framme vid natten där med Federer och valpmötet. Visst blir det här en grym tennisdag igen. Det tycker jag. Mycket nöje.