Murray borta och så vidare

Han är inte bra, Murray. Det är han inte.

Svårt att riktigt peka på vad det är egentligen. Det är kanske snarare svårt att förstå att han en gång, för bara ett par år sen, var världens högst rankade spelare. Han hade ju inte riktigt varit det nu om man säger så. Men det är väl att han missar helt enkelt. När man har hans spelstil duger det liksom inte att de enkla misstagen haglar, då finns inte mycket annat att falla tillbaka på. Det känns som att vägen är oerhört, oerhört lång för Murray. Och det mest deppiga är väl kanske att jag inte tror att han skulle vara särskilt nära att vinna de största turneringarna ens om han kom upp på sin absolut högsta nivå igen. Dels för att Federer, Nadal och Wimbledonupplagan av Djokovic är alldeles för bra, men också för att det finns så många andra som kan slå honom. Det finns väldigt många fler spelare med kapacitet nu än det gjorde 2016. Då var det typ Berdych man behövde oroa sig för som toppspelare. Nu är det Zverev, Kyrgios, Tsitsipas, Del Potro, och så vidare.

Märkligt faktiskt, men alla toppspelare som varit borta med skador på slutet har jättesvårt att komma tillbaka. Jag såg Nishikoris match mot Rublev igår. Han vann, men han är liksom inte bra. Han är inte ens en skugga av den spelaren han var, och då är det nu ändå ett halvår sen han kom tillbaka. Ska det behöva vara så svårt verkligen?

Och Djokovic, tiebreak och break, helt utan att övertyga mot Johnson inatt. Hur svårt ska det vara? Extremt svårt, tydligen. Det var nåpgot med gräset som gjorde att Djokovic hittade bollträffen. Nu är den borta igen.

Var kanske inte riktigt sådär jag trodde Querrey skulle vinna. Att han skulle skaffa sig det avgörande breaket i skilje, tappa det, och sen vinna i tiebreak. Men jag trodde ju han skulle vinna. 64 ess totalt i matchen.

Tiafoe servade för matchen men föll ihop totalt och förlorade på typ fem minuter där på slutet.

Wawrinka, bra! Att slå Schwartzman är bra. På tal om de där spelarna som haft så svårt att ta sig tillbaka från skada. Är han lite på gång nu kanske? Inte sett matchen så kan inte säga något om det mer än att siffrorna ser bra ut. Vi får hålla koll på Wawrinka i nästa match.

Gasquet var egentligen bättre i alla set. Han hade break upp i första och borde plockat första breaket i tredje men han är ingen vinnare numera direkt, Gasquet. Har han väl aldrig varit i och för sig.

Chardy är ju bra i de här turneringarna men Verdasco, nej.

Det här var sista turneringen där Ferrer kom in på sin gamla ranking så att säga. Till kommande stora turneringar kommer han behöva använda den ranking han haft efter Båstad, det vill säga runt 80 i världen. Det blir inga fler mastersturneringar utan kval för honom och det skulle vara förvånande om han kom tillbaka efter årsskiftet. Det finns ingenting där längre.

Då vilar vi några timmar och återkommer sen inför dagens spel. Titta tillbaka i eftermiddag för det.