Så gick tisdagen

Federer fick en sån där match som han älskar så mycket, Shapovalov på gång igen, Kyrgios var igår ännu mer dum i huvudet än vanligt, och så vidare. Såhär såg det ut under tisdagen i Cincinnati.

Räcker väl att se Tsitsipas vid nätet där efter matchen. Det var ett djupt andetag det där. Han är knappast skadad, och antagligen inte sådär vansinnigt sliten fysiskt överhuvudtaget, men han orkade inte i skallen. Det kändes nog som att vägen till en ny final var rätt lång. Plus att Goffin inte direkt är någon enkel motståndare.

Federer, borde han inte börja spela ännu lite mer serve- och volley i såna här matcher? Det är det han tycker är roligast, mycket skonsamt för kroppen, och rätt effektivt. Tycker han såg ganska bra ut fysiskt. Inget som oroar där.

Det tog några gem. I början försökte han, Kyrgios, men sen stod han bara och servade i 2,5 set. Jag tycker det är så jävla tramsigt och så sjukt respektlöst mot motståndaren. Det förvånar mig att hans kollegor inte är mer trötta på honom. Jag är ungefär så långt ifrån en doktor som man kan komma, men är det överhuvudtaget möjligt att ha en knäskada som gör så ont att man inte kan ta ett enda steg i sidled samtidigt som det är helt ofarligt gällande att göra det värre av att man ändå använder knät. Nu säger 70% av er, notera att jag nu använder min allra tramsigaste röst i citatet, ”jo men när jag spelade division 5-fotboll på 90-talet så hade Bosse så jäkla ont i knät att han inte kunde…bla, bla, bla”. Han tramsar, Kyrgios. Han känner av någonting. Han har garanterat fått det okej:at av ett helt knippe läkare att det inte blir sämre av att han spelar på. Han tar det som en anledning att stå och uppföra sig dåligt och patetiskt nog får han massor av positiv uppmärksamhet av det. Lyssna bara på kommentatorn när han slår ett andraservesess på matchbollen emot sig. Vad är det för skit? Är det coolt? Är det coolt att ha matchboll emot sig i en match som man kade kunnat vinna en timme tidigare om man bara försökt en gnutta? Inför matcherna gjorde han för övrigt en stor grej av att han glömt sina skor i omklädningsrummet. Det kan han ju ha gjort, men i min värld klart mer troligt att han gjorde det med flit för att spela lite allan. Det är liksom inte möjligt att det hela tiden kan hända så extremt mycket saker kring någon. Förra veckan var det att han försökte ge sin handduk till en linjedomare istället för bollkallen. Av misstag? I teorin möjligt, men det är ju konstigt att alla de här sakerna händer honom. Han har ett helt sjukligt uppmärksamhetsbehov och när han inte är riktigt tillräckligt bra för att få det genom sin tennis, han är inte en av de absolut bästa, så ser han till att få det på det här sättet istället och det det stör mig att i princip alla spelar med i hans cirkus.

Sock skadade sig när han var i överläge. Eller ja, inte skada egentligen. Han fick väl lite ont i höften/ryggen/någonting. Eller så blev han bara lite vinsträdd, vad vet jag. Chung såg inte bra ut alls. Lång väg att gå där. Han ser väldigt sävlig ut.

Kohlschreiber också skadad. Fick ett bandage runt ena låret i andra set. Det såg inte helt enkelt ut att spela med.

Raonic, hur många poäng var det han tappade i egen serve, 2-3 stycken? Det kändes som något sånt i alla fall.

Tycker lite synd om Krajinovic. Han ville så mycket, han var så otroligt vinstsugen, men kroppen spelar inte med riktigt. Han är svag i hörnen i vanliga fall men just nu är han ingenting alls därute.

Vi säger väl så om tisdagen. Ikväll och inatt ska den andra omgången avslutas och japp, vi återkommer inför det.