Inför torsdagen

Åttondelar ska det bli idag, men det är faktiskt inte helt klart för dessa åttondelar ännu. Del Potro-Chung blev över igår och de ska göra upp om vem som får möta Kyrgios. Vilken mardröm för Del Potro som haft lite besvär med sin berömda handled senaste veckorna. Två matcher på en dag för honom, det är inte bra. Skulle inte alls förvåna mig om han kastar in handduken efter den förmodade vinsten mot Chung. Han är väldigt försiktig av sig och känner han minsta lilla blir nog inte den där matchen mot Kyrgios av. Kyrgios kan ju också behöva vila någon dag kanske.

Shapovalov har slagit Raonic, och varför inte idag igen? Ja, för att Raonic serve sett ungefär så bra ut som en serve kan göra den här veckan. Han känns i princip obrytbar. Tror det blir för svårt för Shapovalov det där.

Haase får chansen igen. Carreno Busta är en bra lottning. Hans livs veckor det här, Haase. Rätt otroligt faktiskt hur mycket han kramar ut ur vad han har att jobba med. Ingen supertalant direkt. Instinktivt tänker jag att Carreno Busta är alldeles för bra, men spelstilsmässigt borde det vara rätt trevligt för Haase. Intressant match mellan två annars ganska släta figurer.

Chung har inte sett bra alls ut, så helt och hållet upp till Del Potro där. Vi får väl hoppas att han får en bekväm väg så han kanske orkar ta sig an Kyrgios framåt natten också.

Khachanoc och Cilic, det är inte så man ställer sig och kör upphopp av glädje direkt. Tråkiga klunsar det där. Men servar bra gör de, och hårt slår de. Det kan väl bli kul på sitt sätt kanske.

Djokovic är inte bra. Men det är inte Dimitrov heller. Mitt utgångsbud är att Djokovic krånglar sig vidare ett snäpp till men om Dimitrov haft någon slags form, då hade han nog rykt, Djokovic.

Är Anderson sådär mycket bättre än Goffin som oddsen indikerar? Nej, säger jag. Stor skrällchans för Goffin. Frågan där är hur överlägsen Goffin kan vara när bollen är i spel. Ganska överlägsen tror jag. Tillräckligt överlägsen? Kanske.

Obehaglig match för Wawrinka. Fucsovics är en säker rackare och om Wawrinka har en lite sämre dag här än i sina senaste matcher ryker han och då är inte de där segrarna värda lika mycket längre.

Mayer, det är inget som hotar Federer. De spelade en jämn match en gång, men det var under en tid då Federer var under sen. Det är han inte nu, och det ska kunna gå enkelt.

Då var vi redo va? Mycket fin tenniskväll. Mycket nöje!