Onsdagens händelser

Visst, att Zverev ryker är ju en stor grej sett till ranking, seedning och så vidare. Men det är ju Wawrinka som är onsdagens stora grej. Zverev är jättebra, men han nu när det finns lite andra bra spelare är inte han en spelare som är aktuell på att vinna de största turneringarna av egen kraft. Wawrinka är däremot en sån spelare i grund och botten. Och att han nu börjar visa saker, det är viktigare än att Zverev rök.

Haase passering där med en stenhård, oskruvad forehand, måste vara ett av årets slag det där. Finns väl någon eller ett par kvadratcentimeter att vrida in den där på.

Djokovic var sämre. Kanske inte klart sämre. Men ändå sämre. Så länge som Mannarino kunde göra sig själv rättvisa. När han inte längre kunde det var han chanslös, Mannarino, men det är inte bra det där från Djokovic. Det ser ut precis likadant som det gjorde i början av året och under grussäsongen. Det funkade på gräset, men ingen annanstans. Det är som att han fastnar i marken och inte klarar av att vrida igenom sina slag på ett bra sätt. Det var väl det hala gräset som gjorde att det funkade kanske. Jag vet inte, men jag tycker det är så otroligt konstigt. Han har tekniska problem helt enkelt och är just nu inget större hot.

Wawrinka som sagt, otroligt kul. Nu är inte Nishikori någon toppspelare just nu, men han har börjat vinna matcher, Wawrinka, och det är det som är grejen. Nu finns det en möjlig väg upp för honom.

Zverev var väl lite bättre än Haase totalt sett kanske, men inte särskilt imponerande att spela helt jämnt mot en sån spelare. En likadan spelare som han själv, men som ska vara klart sämre. Nej, duger inte. Zverev måste jobba mot att ha någon slags plan b. Att kunna göra någonting annat när det inte riktigt biter. Det kan han inte just nu. Han bara maler på och ibland faller han som här på det.

Chardy borde nog vunnit första setet. Kanske. Nja, det var jämnt. Men när han förlorade det, och sen hamnade på fel sida av breakbollarna i början av andra. Han hade en egen, tog den inte, och förlorade den han hade emot sig. Då var det ju kört. Anderson tappade förresten 6-1 i tiebreaket i första där till 6-6 men plockade det till slut ändå. Hyfsat starkt gjort.

Kyrgios, nja, vi håller oss borta från honom idag tror jag. Jag vill inte bli på dåligt humör såhär tidigt.

Jaziris returinsats mot Raonic kan vara något av det sämre jag skådat. Han hade konstant fel position, han vimsade till det till den milda grad att han försökte blockera in bollarna med tvåhandsfattning på sin backhandsida. Och nja, det utstrålade inte smarthet direkt hans returförsök.

Så säger vi. Idag åttondelar och grymma matcher. Hörs senare inför det.