Magin på väg att brytas?

Det finns en grej som jag under de dryga 15 år jag följt tennisen på nära håll inte lyckats förstå. Jag har mer eller mindre förlikat mig med att atp har ett avtal med vädergudarna, eller smhi, eller vilka det nu är som styr vädret. Yr.no är det nog. Hur som helst, hur kan det vara så att en turnering aldrig någonsin behöver brytas eller spelas klart veckan efter? Hur ofta är det inte så att det regnar mer eller mindre tre dagar i ett streck? Det händer någon gång varje år där jag bor i alla fall. Och rent statistiskt borde det någon gång hända där det just den veckan spelas atp-tennis. Men det gör det aldrig. Det har hänt någon gång att en US Open-final fått spelas på en måndag och jodå, någon grästurnering har fått avslutas inomhus. Det har hänt, men det händer i princip aldrig. Som förra veckan, exempelvis. När det är mastersvecka även veckan efter. Om det regnat från söndag till tisdag i Toronto, då hade man varit tvungen att få till ett avslut. Hade Nadal och Tsitsipas fått spela i en inomhushall någonstans i Torontoområdet då? Helt utan publik och tv-sändningar? Antagligen. Men det händer inte. Ni vet det där avtalet med de som styr vädret.

Men. Nu kanske det är på väg att brytas. Jag tror inte det blir så. De kommer nog få igenom det här. Men om man ska vara lite sådär lagom Göteborgslustig så, det ser inte så ljust ut.

Idag ska det vara regnfritt mellan 10 och 14 och typ 18-21 lokal tid i Cincinnati. De har under denna tid tänkt få igenom sex matcher på centercourten och ett par banor till. Plus fem på vissa andra banor. Jag tror det kan bli lite tufft det och vädret ser inte bra ut imorgon heller. De kommer komma ikapp. Två av de kommande tre dagarna kommer de nog kunna få igenom två omgångar. Om inte idag, och inte imorgon, så det vädret bra ut på söndag så då kan de spela semi och final om det krävs, men det kommer vara precis på håret.

Såhär har man i alla fall tänkt sig spelprogrammet idag.

Det underlättar kanske inte att det är tjejer som bokat banan också heller.

Djokovic har grepp om Dimitrov i avgörande set, 2-1 med break. Men man ska veta det med såna här matcher som startar om, där en spelare kan ha ett till synes klart övertag, de svänger ofta lite innan de avgörs. Jag såg en match på challengertouren häromdagen som kvällen innan bröts vid 1-0 i set och 5-3 för Setkic mot Martin. Martin bröt tillbaka, vände, och vann. Borde nästan aldrig hända, men såna där vändningar sker mycket oftare i en uppstyckad match än i en match som spelas utan avbrott. Så räkna inte in Djokovic kvartsfinalplats riktigt ännu.

Federer och Mayer har inte börjat ännu. Borde väl bli ungefär lika enkelt för Federer idag som man hade tänkt sig det igår.

Raonic mot antagligen Djokovic. Visst känns det som en kul match? Det tycker jag verkligen. Passar Djokovic så väldigt bra spelstilsmässigt att han är en trolig vinnare men ser man till hur de sett ut den här veckan en otroligt bra chans för Raonic.

Och så lite stökigt där till sist. Wawrinka och Fucsovics har precis börjat sin match, och slutför den på en annan bana. 2-1 Wawrinka utan break i första set där. Och vinnaren av dem ska alltså avsluta speldagen med att möta antagligen Federer på centercourten. Federer-Wawrinka alltså, gissningsvis. Ingen dum match det.

Kyrgios-Del Potro först ut. Mumma. Kan det vara så att det gör mindre ont för Kyrgios nu när han möter en spelare som han har något att vinna mot? Del Potro är bättre, favorit, och kanske att livet då känns lite enklare för Kyrgios när han inte behöver vara rädd att förlora trots att det ser ut som att han försöker vinna. Hoppas Del Potro bankar honom gul och blå.

Sista matchen där, ja, lite svårt att analysera den. Känns inte precis givet vilka som kommer spela.

Dubbel och tjejdubbel, och allt möjligt att hålla reda på. Låt oss gissa att arrangörerna sitter och sliter sig i håret över att de inte bara kan kliva in och stryka vissa lite mindre viktiga klasser i turneringen.

Anderson-Goffin och Khachanov-Cilic, de skrev vi ju om igår. Läs i det inlägget. Carreno Busta mot vinnaren av Khachanov-Cilic. Han får väl sitta och jobba stenhårt på Khachanov helt enkelt, Busta. För mot Cilic lär han vara helt chanslös. Den matchen pågår ska sägas. Stenhårt, 1-1 i avgörande set startar de från idag. Anderson-Goffin har ännu inte startat.

Stökigt, eller vad säger ni? Blev kanske inget vidare införinlägg detta men vad fan ska jag göra, trolla fram de matcher som eventuellt kommer spelas, om rätt spelare vinner, och det inte regnar? Tufft. Oerhört tufft. Vi får se hur detta urartar under kvällen helt enkelt.