Inför semifinalerna

Dåså, vad är det vi har framför oss i Cincinnati idag? Hur kommer det gå? Och så vidare.

20:00 Djokovic-Cilic 1,52-2,75 Bethard

Dagens intressanta match. Den på papperet jämna matchen. Den andra semifinalen känns ärligt talat inte jämn överhuvudtaget.

14-2 till Djokovic i inbördes, det ser ni ju, men det finns en ganska viktig tvist på det där. Djokovic vinster kom fram till 2015. De två senaste matcherna spelades 2016 och i år, Cilic vann båda. Inomhus i Paris 2016 och på gräs i Queens i år.

Har Djokovic lätt för Cilic?

Nja. Skulle jag inte säga. Däremot, när Djokovic är bra, då är han så bra så att Cilic är helt chanslös. Cilic har då inte det som behövs för att slå Djokovic om han inte har snudd på sitt livs dag. Djokovic alldeles för säker och Cilic slår bort sig.

Som läget är nu då, en Djokovic som inte varit bra överhuvudtaget under veckan mot en Cilic som är i bra skick?

Vidöppet.

Spelstilsmässigt är det ändå lite fördel Djokovic. Han har så bra längd och tryck i sitt bollande att det krävs att Cilic kliver in och chansar lite för att han ska komma igenom. Och han måste just komma igenom, Cilic, för i ett monotont bollande är han chanslös mot Djokovic.

Det blir till att försöka halvchansa, med beting på halv, för Cilic. Försöka spela så tufft som han bara kan utan att det blir för vilt och har han då en bra dag, ja då tror jag det finns alla chanser i världen för att Djokovic ryker här.

01:00 Federer-Goffin 1,23-4,65 Bethard

Måste säga att jag tycker Federer är ganska grovt undervärderad här på oddsen, och det är ju inte så ofta det händer. Jag tycker han sett bra ut under veckan, och Goffin är en spelare som passar honom hur bra som helst. 1,23, det är jättefint faktiskt.

Visst, Goffin slog honom i slutspelet i London i vintras, men det var en märklig match som Federer verkligen borde vunnit. Kändes inte på topp mentalt den veckan heller, Federer. Rätt enkla segrar för Federer i övrigt och även om Goffin varit riktigt bra den här veckan, jag ser inte att Federer förlorar den här matchen.

Variationen och spetsen, Goffin trivs inte mot variation och hans försvar är för offensivt för att kunna stå emot Federers attacker.

Nej, Federer tar finalplatsen, helt enkelt.