Vädret besegrat

Var ju inga problem med det där. Regnet, som skulle pågå under halva dagen, fladdrade mer eller mindre bort, och vi är nu ikapp i Cincinnati där det är klart för semifinaler idag.

Väldigt bra sammanfattningsvideo det här måste jag säga. Det viktiga kom med.

Man ska kanske vara försiktig med att dra alla växlar på en gång på att det var en riktigt bra match mellan Federer och Wawrinka. Det är lite enklare att spela bra när man hela tiden vet var den andra ska placera bollen. Men någonting betyder det så klart. Wawrinka är kraftigt på gång, och Federer är i gott skick.

Visst förväntar man sig på något sätt att Del Potro alltid ska vara i form? När han är lite dålig kan det alltid förklaras med skador. Han är absolut inte dålig just nu, men kanske inte heller i absolut bästa slag. Kul med Goffin, han förtjänar en framgång efter all otur. Goffin och Wawrinka, och Djokovic så klart, börjar hitta sig själva igen. Nishikori och Murray sladdar fortfarande när det gäller spelarna som kommit tillbaka från skador under den här säsongen.

Lite illa ute mot Raonic kan man ju säga, Djokovic. Ingen bra insats av honom på den spelmässiga fronten. Där har han haft problem den här veckan precis som förra veckan. Men han räddades av att det passar honom så overkligt bra att möta en servekanon. 40% vann han när han returnerade. Säger en del när man sett hur Raonic motståndare tidigare i veckan knappt fått över en boll. Returnera kan han alltid, Djokovic, och där är han alltid i princip bäst av alla. Den förmågan sviker honom aldrig.

Och Cilic, så klart. Bra väg fram här för honom. Lite intressant med Cilic, känns det inte som att det inte är så många som tycker särskilt mycket om honom? Alltid rätt svala handslag efter hans matcher jämfört med vad som är fallet med de flesta andra spelarna. Lite tråkig kanske, men han känns rätt trevlig, så lite konstigt om det är så.

Kyrgios erkände efteråt att han sket i att kämpa i det sista setet. Det hade han kanske inte behövt påpeka, det framgick rätt tydligt ändå. Hans förklaring var att domaren var för dålig, så han tyckte inte det var värt att spela. Han mår ju inte bra den där killen. Det måste nästan vara något utanför tennisen som distraherar honom till den grad att han inte klarar av att uppföra sig bättre än han gör. Han gick och fipplade med sin telefon redan på väg ut från banan. Kanske inte ett tecken på att man riktigt har fokus på att spela tennis.

Semifinaler idag, Federer-Goffin, det är nattmatchen, och Djokovic-Cilic, kvällsmatch. Det pratar vi om senare idag. Och jodå, jag ser det också. Det kan bli en rätt mysig final imorgon.