Drömfinalen på ingång

En av de roligaste matcherna jag vet, Federer-Djokovic, och ikväll kommer den till oss på visserligen sen, men ändå fin kvällstid. Kan bli otroligt kul.

Det var det här som hände för att den matchen nu blir av.

Han spelar ju inte bra, Djokovic. Men ändå i final och med chans att göra det ingen annan gjort, vinna samtliga mastersturneringar. Varit förhållandevis lite snack om det. Hade nog pratats lite mer om det fantastiska i det om det varit Federer som hade chansen att bli först med det. Men inte så bra, Djokovic. Inget som oroar egentligen, han får bara inte till tajmingen på samma sätt på hardcourt som han fick på gräs. Man har rätt höga krav i och för sig. Han är alltså framme i en mastersfinal här och har slagit några av de bästa spelarna som finns. Ändå tycker man att han spelar dåligt. Säger väl en del om hur bra han är när han är bra kanske. Cilic också bra, bra match, men han hade inte den där riktigt, riktigt, riktigt bra dagen. Då hade han vunnit. Bättre än så var inte Djokovic.

Väldigt individuellt sånt här, hur mycket smärta man kan tänka sig att spela med. Goffin känns kanske inte riktigt som en gubbe som spelar med en spik i foten direkt. Förståeligt kanske efter all otur och alla långa skadeuppehåll men lite klent kändes det där kanske. Det var inte som att han inte kunde spela. Det gjorde bara ont. Men som sagt, kan vara smart. Om det ökar hans chanser att kunna delta och prestera i US Open kan det vara en okej investering. Han hade ändå inte vänt matchen och gått till final. Bra också att Rogge fick en lite enklare match. Då blir det rättvist inför dagens final. Djokovic får vila längre, men spelade också två set mer, så blir lika förutsättningar för dem på något vis.

22:00 ikväll alltså. Det ska vi ladda mer för här på sajten senare under dagen.