Drömlottning för Ymer

Det är ju inte mycket stoppa pressarna på det här, men man kan ju inte låta bli att skriva det ändå. Eller kanske man skulle kunna göra egentligen. Jag satt igår och kollade lite på vilka som var US Open-kvalets sämsta spelare, och svagaste seedade spelare. Med andra ord, jag kollade på vilka Elias Ymer antagligen skulle få precis bredvid sig i lottningen. Och ja, lite så blev det. Som alltid.

Han har tappat lite i ranking sen de senaste kvalen, Ymer. I somras var han precis på gränsen till att komma in utan kval. Nu var han lite längre ifrån. Men med en plats marginal blev han i alla fall högst seedad på sin del. Om man är seedad etta eller 16:e i dessa kval spelar ingen roll. Om man är seedad 16:e eller 17:e däremot, spelar en vansinnig roll. Om man är seedad i den andra gruppen får man räkna med att få en bra spelare på sin del, men är man i den första kan man slippa.

Berlocq först, han har spelat en turnering på hardcourt sen förra årets US Open. Han försökte kvala till Miami i år. Det gick inte. Han hade en mycket kort period för, vad kan det vara, fem år sen kanske, Berlocq då han var rätt bra på hardcourt. Den perioden pågick ett par månader någonting. Annars har han allt som oftast varit en av de mest hardcourtsvaga spelarna som finns och de senaste åren har han alltså knappt ens försökt. Ymer ska inte förlora mot honom.

Sen Lopez-Perez, som är en rätt svag challengerspelare, mot Blanch som superskrällde och vann i sin första challenger han spelade i somras. Efter det lite tuffare för Blanch dock och han är inget starkt kort på den här nivån. Enkelt motstånd i andra omgången också för Ymer. Han ska ta sig till kvalfinal egentligen oavsett insats. Det kommer inte krävas mycket.

Och Robert som seedad motståndare. Mycket svag seedad spelare, Robert. Förhållandevis liten chans att han klarar sig till finalen. Ignatik, Broady, Clarke, medelspelare på challengertouren hela högen. Det kommer krävas en halvbra Ymerinsats för att kvala in i US Open.

Riktigt trevligt. Vi ska få svenskt deltagande även i denna Grand Slam-turnering.