Talanglösa tennisspelare

Rätt intressant det här faktiskt, att tennisspelare är så usla på pingis. Jag är ju själv pingisspelare. Eller var. Eller jag spelar fortfarande, men numera på högst låg nivå. En gång var jag rätt bra, jag tror jag toppade som rankad tvåa i landet i min ålder. Numera är jag mest stökig, anklagar folk för fusk osv. I SM i våras klev jag av på grund av servefuskande motståndare. Kan nog vara den enda som någon gång gjort det. Jag ska inte säga att jag på något sätt är normal.

Hur som helst. Det är rätt märkligt faktiskt. Att folk som spelar pingis ofta är rätt vassa i tennis, medan folk som spelar tennis är totalt odugliga på pingis.

Vi snackar om tidernas mest begåvade tennisspelare det här. Och de är inte bättre på pingis än att de hade fått stryk av folk som spelar i division 5 i Sverige. Om man vänder på det så, inte bara en, inte bara flera, utan många, som jag känner som spelar pingis skulle utan minsta tvekan placera sig på den övre halvan av landets aktiva tävlingsspelare i tennis, utan att de överhuvudtaget någonsin tänkt tanken på att spela tennis på allvar.

Det handlar förstås inte om att tennisspelare är talanglösa, som jag antyder i rubriken. Jag kunde inte poängtera tillräckligt hur mycket bättre tennisspelarna i världstoppen är jämfört med pingisspelarna i världstoppen. Det räcker väl med att visa på hur överlägsna kineserna är i pingis. Ser ni framför er att ett land, oavsett hur stort det var, skulle ha typ 40 av världens 50 bästa spelare i tennis? Det händer ju kanske inte nej. Tennisen är mer utvecklad, det är högre nivå.

Men just när det gäller det här har ju pingisen något att marknadsföra sig med.

Det verkar som att pingisen är en väldigt mycket bättre förberedelse för att lära sig spela tennis än vad tennis är för att lära sig spela pingis. Vad man nu ska ha för användning av det. Vem fan vill vara bra på pingis. Det blir man inte rik på, inte.