Första lottningstitt

Vi tittar igenom hur lottningen blev, lite snabbt, så pratar vi mer om den på söndag eller något sånt när det börjar bli riktigt skarpt läge.

Inte mycket snack om vem som blev lottningsvinnaren denna gång. Nadal vann med dunder och brak. De flesta andra förlorade. Ferrer är en av fältets sämsta spelare, Pospisil eller Lacko, omöjliga att förlora mot, Khachanov är väl inte dålig kanske, men knappast någon som slår Nadal. Edmund som värsta möjliga motståndare i åttondelen, mycket bra lottning. Måste passa Nadal otroligt bra att möta honom och han är inte i form heller, Edmund. Han lyckades också ducka Djokovic i kvarten vilket var det viktigaste med lottningen. Anderson, ska väl passa Nadal väldigt bra det. Anderson har antagligen åkt ut redan dessutom. Han har tufft motstånd hela vägen och även om han är favorit i alla sina matcher till kvarten är det större chans att han inte går dit än att han gör det.

Ingen Djokovic på Nadals halva heller. Det är med andra ord upplagt för en ny drömfinal. Riktigt kul. Rätt jämnt här. Del Potro ska vara bäst, och är favorit, men han är kanske inte i bästa form och bra spelare som Tsitsipas, Isner, Raonic, Dimitrov och givetvis, Wawrinka. Har inte Dimitrov ofta en jäkla otur? Känns lite så. Men han förtjänar det väl på något sätt då han alltid är bättre rankad än han förtjänar.

Getingbo. Cilic bäst, absolut, och ingen av de tre huvudfavoriterna på den här delen, men många bra spelare och mycket jämnt. Kul att så många får en rejäl chans att ta den semifinalplats som det är mest öppet om. Goffin, kanske Schwartzman om han hittar samma form som förra året, Nishikori, och givetvis Zverev. Sa jag lite för säkert att Cilic är bäst kanske? Jag tycker nog inte det. Just nu är han för mig klart bättre än Zverev. Zverev som dessutom haft fruktansvärt svårt i Grand Slam-turneringar hittills.

Federer. Och Djokovic. Och Kyrgios. Och ett knippe sevärda spelare. Det här blir ju kul. Federer börjar mot Nishioka, som inte lär samla på sig många gem där. Sen Paire, bra lottning. Kyrgios i tredje omgången, inte en bra lottning. Jag ger mig fan på att Kyrgios plötsligt kommer ha mycket mindre ont när han ställs inför en match där han har allt att vinna och kan skicka ut Federer ur US Open. Han ska inte vara tillräckligt bra, men man vet inte. Tuff lottning, men kanske inte så tuff som det ibland annars varit att få Kyrgios. Han känns rätt sval just nu. Lite enklare sen i en eventuell åttondel för Federer. Den kommer han klara. Djokovic lär trumma fram till kvarten ganska enkelt. Federer-Djokovic redan i kvarten alltså. Inte tråkigt, för någon annan än Federer så, så klart.