Kvalarna klara

Då var hela startfältet till US Open klart. För nu i alla fall. Ett par spelare hoppade av igår vilket gjorde att två kvalförlorare redan är inne. Donaldson och Cuevas var det som klev av, har jag för mig. Kommer säkert några fler avhopp innan det är dags på måndag så det blir som vanligt, att en tredjedel av kvalfinalförlorarna kommer in. Tycker det blir lite konstigt. Men hur som helst, detta är de 16 som vann kvalet.

Humbert

Var seedad på sin del och hade grusspelaren Kovalik som tuffaste motstånd. Född 98 den här killen och mycket nära atp-touren både vad gäller ranking och spelstyrka. Kommer bli bra, och är redan bra. Ingen skräll att han kvalade in.

Travaglia

Haft en tung säsong men goda minnen från US Open och han levererade. Zopp var den bästa spelaren på delen men han floppade fullständigt och blev krossade av Estrella i första omgången. Estrella som Travaglia igår krossade i finalen.

Gaio

En rejäl skräll. Normalt en grusarbetare som tillhör undre halvan på challengertouren men hans kapacitet är hög. Jag minns hur bra han såg ut i Stockholm Open.kvalet för några år sen exempelvis. Rosol, Moriya och Trungelliti var spelarna han slog. En rätt okej lottning får sägas, men han var inte favorit i någon av matcherna så bra gjort. Ivashka var den bästa spelaren på delen men han rök direkt mot Moriya.

Ruud

Kanske börjar han få lite ordning på sitt spel, och sitt spel på hardcourt som alltid varit tveksamt. Rätt bra lottning, men säkra segrar hela vägen. Bra gjort. Inget svenskt i US Open men väl norskt. Jävla norrbaggar.

Granollers

En av kvalets bästa och högst rankade spelare och rätt säker levererans. Svagt motstånd, han behövde inte slå någon spelare som är vidare bra utan hade många grusspelare på sin del.

Hurkacz

Inget förlorat set trots flera starka spelare på kvaldelen. Lite flyt kanske att han slapp möta Gulbis men Hurkacz hade nog vunnit den matchen. Känns som han är inne på atp-touren nu, både vad gäller ranking och spelstyrka. En favorit som höll.

Harris

En spelare som det under ett par år känts som han borde presterat bättre men nu har det lossnat. Flera bra challengers på slutet där han vunnit och gått till finaler och nu inkvalning här, måste vara hans första Grand Slam när det gäller huvudturneringen. Slapp möta Fabbiano som var delens högst rankade spelare.

Novak

Vilken kvalspecialist han är alltså. Alltid på topp i just Grand Slam-kvalen. Bombsäkra segrar utan setförlust över Halys, Vatutin och Giustino. Rätt bra spelare det här. Han har ett lite tuffare spel än många andra på challengertouren.

AugerAliassime

En av de största favoriterna i kvalet och han höll bombsäkert. Griekspoor, Eubanks och lillebror Melzer. En okej lottning, men rätt bra spelare ändå. Auger-Aliassime körde över samtliga. Han är redo för atp-nivå nu.

Altamirano

Kvalets största skräll. En ganska medelmåttig ung amerikan som slog Brkixc, Karlovic och Sonego, utan setförlust dessutom. Sonego kom även han in i huvudturneringen som en av de där lyckliga förlorarna jag pratade om i början av denna text.

Krueger

Stakhovsky floppade och Krueger tog chansen. Förstår mig inte på den här spelaren. Tycker han är så otroligt medelmåttig, men han vinner en del matcher, så det är förstås jag som ser fel.

Young

Lite halvsmutsig match igår dör Young simulerade skada i andra set mot Polansky och sen kom ut som ett vilddjur i tredje set. Polansky hade slappnat av och räknat in vinsten vilket stod honom dyrt, trodde man. Men han kom in ändå som luckyloser. Rätt viktig lottning det där mellan de högst rankade som förlorade igår. Över en halv miljon kronor är Polansky nu garanterad, enbart på att han vann en lottning. Inte helt normalt kanske. Tennisen bara måste göra om det här att man får pengar för att åka ut i första omgången i turneringar. Det blir fel på så otroligt många sätt.

Robredo

Vilken skräll. Inte spelat på hardcourt på hundra år och han såg inte bra ut alls egentligen, men han lyckades krångla sig igenom trots tufft motstånd. Laaksonen, Barrere och Mahut. Tuff väg, men Robredo löste det. Starkt.

Bagnis

En av de mest extrema grusspelare som finns men det märktes inte här. Slog Bemelmans i kvalfinalen igår, mycket starkt.

Maden

Här trodde nog alla på Kokkinakis men Maden slog honom i andra omgången. Tomic fanns också på den här delen men han rök mot Kokkinakis.

Berlocq

Elias Ymers baneman gick alltså hela vägen. En jätteskräll, men samtidigt en rätt svag del där Ignatik var i kvalfinal.

Där har ni dem. De 18 som just nu är vidare från kvalet. Det kommer tillkomma någon till de närmaste dagarna alltså, när fler spelare i huvudlottningen inser att de inte är fräscha nog att spela.