Inför tisdagen

Dags att göra sig redo, vänner. Dags för 32 nya matcher. Dags för den undre halvan av US Open-lottningen att avgöra sin första omgång.

Inte lika fina matcher idag som igår, det måste man ju erkänna, men visst finns det tillräckligt mycket att titta på.

Eller ja, gör det egentligen det? Jag får erkänna att jag hade haft svårt att övertyga en måttligt tennisintresserad människa att bänka sig klockan 17 för att kolla den första delen av kvällen.

Djokovic kliver in mot Fucsovics. Fucsovics är egentligen samma typ av spelare som Djokovic, med den lilla detaljen att Djokovic är ungefär dubbelt så bra på precis allt. Rätt jobbiga förutsättningar att kliva in till en match med det. Jag tror att Fucsovics kan få det lite halvtufft. Kan vara så att det finns ganska många som tror det faktiskt. Ingen som helst anledning till att stoppa några pressar här inte.

Fognini-Mmoh, den ser jag fram emot. Jag tror att Mmoh kommer kunna böka till det ordentligt där. Han är en spelare som flera gånger visat att han kan höja sig på hemmaplan och Fognini reagerar sällan särskilt bra på att ha publiken mot sig. Kan bli riktigt kul spel också. Den rekommenderar jag varmt, gärna med någon typ av spel på Mmoh. Den vågade spelar på att han skräller och vinner. Den lite mer försiktiga spelar på att han inte får stryk med särskilt många gems marginal.

Monfils, ska man tro oddsen så kommer han komma in på banan sittandes i rullstol, och eventuellt spela med en krycka i handen. Vi får se om det är så illa eller om folk bara underskattat hans fysiska status en aning.

Paire-Novak kan bli lite kul. Blir inte alltid så bra för Paire när han möter en yngre spelare som håller till på lägre nivå. Han blir nervös, han får press på sig, han börjar uppföra sig dåligt, och så vidare. Novak var kanske allra bäst i kvalet, så han är inte ofarlig.

Tiafoe-Mannarino också kul. Kan Tiafoe verkligen vara sådär stor favorit som oddsen talar om? Jag tycker ju inte det. Mannarino har inte fått sin ranking i något slags cornflakespaket. Om han är frisk, vilket det kanske finns vissa frågetecken kring då han var rätt sliten mot Djokovic häromveckan, men är han det, då är det en jämn match det där. Tiafoe kan få problem med säkerheten i duellerna.

Nishioka, ja, han kommer väl fladdra bort av vinddraget i Federers attacker, ungefär.

Och Albot, visserligen rätt bra mot servekanoner men Kyrgios kan äta upp honom om han bara vill det.

Då kör vi. Blir nog kul det här ska ni se.