Så gick första US Open-dagen

Det här skulle man ju kunna snacka om en stund, men vi får väl försöka hålla det någorlunda kort. Vi måste om bara ett par timmar börja förbereda oss för ännu ett kraftprov med 32 saftiga matcher.

Wawrinka slaktade Dimitrov i två set. I tredje set gjorde Dimitrov allt för att förlora matchen, kan man väl säga. Otroligt vek mental insats av Dimitrov och även vekt spelmässigt. Är det någon slags tvångstanke han har det här att så fort han får lite medgång så måste han springa fem meter bakom baslinjen och lämna över allt initiativ till motståndaren. Det är som att han alltid måste försvara det han har, när han har något. Han skulle egentligen bara vilja sätta sig nere i ena hörnet och krypa ihop med ledningen i famnen, ungefär. Wawrinka hade vissa skadeproblem. Något i höfttrakten, och även om det nog var rätt lindrigt, i och med det får man avföra honom från slutstriden i den här turneringen. Han är inte så bra att han kan vinna om han är 90% fräsch.

Edmund var lite skadad han också, men det är väl lite mer kanske att han inte är så bra som han rankas eller anses vara. Sen hade han slagit Lorenzi om han varit helt fräsch, men det är inget konstigt om Edmunds resultat går lite neråt framöver.

Bautistas förlustmatch, den var märklig. Jag såg inte riktigt allt, men mycket och av det jag såg var han egentligen klart bättre i alla set. Ändå alltså rätt rejält med stryk i varje set. Mycket, mycket märkligt.

Dzumhurs humör, han kan inte vara glad över att han har det alltså. Om han bara kunnat hålla huvudet någorlunda kallt hade han vunnit igår men nu börjat han hetsa upp sig mer, och mer, och mer, och när det blir så att han står och skriker mellan första- och andraserven, i en match som är helt jämn, då är det lite svårt att förstå vad han håller på med. Han skulle behöva ta tag i den där ilskan. Den förstör för honom.

Berlocq bjöd på lite show. Som han krigade alltså. På tok för dålig, han är ju inte så bra, men med fokus kommer man långt mot en servekanon och han hängde med bra. Sen att han skulle vinna, det fanns ju inte, men han gjorde det bättre än de flesta gör mot Raonic.

Mischa. Hade han break upp i varje set eller hur var det till slut? Hans gamla demoner kom nog tillbaka där. Helt osannolikt att han lyckades förlora den där matchen. 2-0 i set, och break i tredje hade han i alla fall, och så långt var det bara en spelare på planen. Därifrån till förlust, den vägen kändes rätt lång.

Tycker Murray ska åka hem och träna. Det är ovärdigt det här. Han behövde kämpa mot fältets antagligen sämsta spelare.

Det var väl en väldigt massa uppgivna matcher. Querrey borta, liten skräll, men kanske ingen superskräll ändå.

Muller borde gett upp. Han höll på att vinna. Två poäng från matchen vid flera tillfällen i fjärde sets tiebreak, trots att han vid det laget knappt kunde böja på ryggen. Rätt otrolgit där att oddsen inför femte set var jämna, trots att Muller alltså knappt kunde röra sig. Sonego verkar vara en jäkla tråkig typ. Hånskrattade så får Muller råkade vinna en viktig poäng. Sånt där är svårt att gilla, särskilt när man är en liten snorvalp som spelar sin första match på högsta nivå.

Det var gårdagen det. Titta tillbaka om några timmar alltså så vi kan börja ladda inför dagens matcher.