Inför onsdagen

Lite mer hanterbar mängd matcher nu. Skönt, tycker jag. Det blir liksom lite stressigt de här första dagarna med 32 matcher. Idag 16, det är fint det. Och en massa dubbel också förresten. Idag drar den igång.

Humbert ska ni kanske ta er en titt på. Han ska inte kunna utmana Wawrinka, men en ung fransman som kommer vara en atp-spelare i många år. Topp-50-spelare också, garanterat. Men än så länge som ett sugrör i kroppen och om inte Wawrinkas höftkula hoppar ur sitt läge vinner han.

Medvedev-Tsitsipas, toppklass. Medvedev är rykande het formmässigt och Tsitsipas är väl het rent allmänt, på de flesta sätten. Medvedev vann när de möttes i Miami i år. Precis innan Tsitsipas tog sin semestervecka där han ska ha bestämt sig för att bli bättre på tennis och sen slog han igenom efter det. Tror det är klar skrällchans där.

Thiem-Johnson, grymt fin match. Thiem är absolut inte att lita på. Johnson har kanonform. Johnson är en ytterst bra hemmaplansspelare. Mycket offensiva spelare, den som slår först vinner. Blir kul.

Murray ryker idag va? Jag tror det. Hans bollträff är totalt anskrämlig just nu och när Verdasco får tid på sig att mosa forehand, Murray är inte bra nog att stå emot det.

Shapovalov-Seppi är den av de sena matcherna jag är lite sugen på. Jag håller inte med oddsen riktigt. Jag tror Shapovalov kan vara en favorit i fara där. Försvarar massor av poäng här förresten, Shapovalov. Blir rankingras för honom om han ryker tidigt, idag till exempel.

Dagens stora spelare Nadal och Del Potro ska klara sig enkelt. Del Potro möter visserligen en mycket formstark spelare men Kudla har ingenting i sitt spel som ska kunna göra det jobbigt för Del Potro så nej, det blir nog lugnt och fint.

Då kör vi. Vilken tenniskväll vi har framför oss. Och natt. Mycket nöje!