Tisdagens sammanfattning

Första omgången är slut, och såhär avslutades den på den nedre halva.

Det var en oerhörd mängd uppgivna matcher i första omgången. Den här regeln om att man inte ska få några pengar om man inte klarar av att ge sitt yttersta har väl inte bitit riktigt. Den gäller för övrigt inte uppgivna matcher, så många av de där kommer få sina pengar ändå, märkligt nog.

De riktigt bra spelarna höll, vilket är mycket fint för turneringen. Vi vill ha de där riktigt heta matcherna nästa vecka den här gången.

På tal om de stora spelarna, Copil hade 5-1 och 40-0 i första mot Cilic. Det är ett tapp det.

Berankis stod för en rejäl genomklappning också. Han hade i princip avgjort som det kändes, mot Chung. Han var klart bättre i nästan två set. Han tilläts stå och mosa på hela tiden och när inte Berankis behöver försvara sig, då är han bra. Men han blev nervös. Man såg det i mitten på andra set där han började skrika i panik efter varje vunnen någorlunda viktig poäng. Det är inget gott tecken det. Och han klappade också ihop när han skulle serva hem kalaset. Sen lyckades han liksom aldrig hitta tillbaka mentalt och Chung kunde som synes vända ganska enkelt. Men det var nära där för Berankis.

Mahut fick komma in i sista stund som lucky loser och tog chansen. Måste vara så sköna såna där segrar. Att sitta och hoppas att man ska komma in, få chansen, och sen också ta den. Sköna poäng och sköna pengar för honom.

Inte så mycket att kommentera i övrigt tycker jag. De viktiga matcherna vanns av de bra spelarna, helt enkelt. Precis som vi vill.

Idag en lite mer hanterbar mängd matcher. Den andra omgången ska inledas med 16 matcher. Det börjar vi ladda för om någon timme. Kolla in senare för det.