Inför torsdagen

Då ska vi se vad torsdagen har att komma med.

Den sista matchen där, Monfils-Nishikori, den hade man ju kunnat tänka sig. Otroliga bollare. Nishikoris offensiv mot Monfils defensiv. Är Nishikori så vansinnigt mycket bättre än Monfils i år? De sladdar lite grann båda två för närvarande. Monfils ännu mer kanske eftersom han i princip aldrig spelar men nja, jag håller inte riktigt med oddsen. Jag tycker matchen känns svårbedömd. 3-1 Nishikori i inbördes möten men Monfils vann senast. Borde kanske passa Nishikori lite bättre än Monfils spelstilsmässigt men oavsett vilket, oss tittare borde det passa helt perfekt som sagt. Kan bli en grym match det där.

Djokovic är nog lite tacksam för att få spela på kvällen eller vad tror ni? Jag tror nog det ja. Sandgren gjorde en jäkla bra dubbel igår faktiskt. Som om det spelar någon roll. Djokovic borde idag vilja visa att det var värmen som höll på att knäcka honom i förrgår och inte någon slags dålig form.

Om vi börjar från början istället då.

17-matcherna är väl sådär lagom. Millman kan kanske utmana Fognini och Kukushkin kan kanske utmana Chung, men inte de bästa matcherna ändå. Hoppas de bra spelarna klarar sig där så vi inte får några tråkiga matcher i tredje rundan.

Kan Herbert hitta på något mot Kyrgios? Jag tror inte det. Egentligen en spelstil som Kyrgios skulle kunna tycka är ganska tråkig att möta, men även om serven är ett av Herberts vapen. Jag tror den inte riktigt är tillräckligt bra för att Kyrgios ska bli irriterad. Bland de bästa offensiva returnerarna, Herbert, men frågan är om han får ut så mycket av det mot någon som servar så oerhört bra. Det är nog lite tvärtom kanske. Blir lite behagligt för Kyrgios.

Paire har slagit en då totalt värdelös Djokovic i år och han pressade också Federer i Halle i en match där Federer inte direkt var på bästa humör. Han är en riktig jättedödare alltså, Paire? Han är ju egentligen själva motsatsen. Oftast orkar han inte ens bry sig när han möter någon av de bästa och jag tror det blir något sådant idag. Mer eller mindre fri passage fram för Federer om han inte sänker sig själv.

Inte helt övertygad om Pouilles nivå just nu. Lite skrällchans för Baghdatis? Det tror jag absolut. Baghdatis i tredje rundan vore ju lite kul. Lär nog vara något år sen på den här nivån.

Valpmötet mellan De Minaur och Tiafoe tycker jag också ska nämnas. Kan vara två topp-10-spelare om några år det, så kul att se hur de står sig mot varandra just nu. Otroligt hemmagjord teknik på båda två förresten. Rätt intressant det.

Så ser det ut i stora drag. Trevlig kväll.