Onsdagens sammanfattning

Wawrinka fick sig en rejäl åktur av Humbert. Han kunde mycket väl ha åkt ut. Som jag skrev efter Wawrinkas första match, där och då kunde han avföras från att ha något med utgången av den här turneringen att göra och det står väl ännu mer klart nu. Humbert är nog redo för atp-touren, men då snackar vi som en spelare som krigar för att vinna matcher. Att Wawrinka spelar nästan helt jämnt med honom, det är inte så bra. Men kul match. Kul spelare, Humbert.

Tsitsipas var på oerhört dåligt humör. Han är nog rätt trött i huvudet. Det blir ofta såhär när unga spelare slår igenom så stort. De blir mentalt trötta och faller ifrån några månader. Så är det nog nu, och kommer vara ett tag, för Tsitsipas. Han måste återhämta sig och inse att han ännu inte är en toppspelare en normal vecka. Han har mycket jobb kvar att göra innan han är stabil på den nivån.

En god vän skrev precis i början av matchen mellan Thiem och Johnson att han var orolig för att Thiems fysik till slut skulle fälla avgörandet. Han hade spelat på Johnson och ja, det blev ju ganska mycket så. Nu tycker jag i och för sig att Thiem kanske borde vunnit tidigare. Han var exempelvis klart bättre i det första setet fram till tiebreaket och om han fått med sig det hade det nog blivit 3-0. Johnson gjorde en bra match men det är tufft när matcherna blir för långa mot Thiem. Särskilt för en spelare som Johnson som inte baserar sitt spel överhuvudtaget på uthållighet.

Tycker Raonic ser bra ut. Han strulade lite i första omgången, men det såg bra ut spelmässigt där också, och igår, spelformen finns där. Han blir farlig.

Verdasco slog Murray. Den matchen skrev jag om i ett eget inlägg tidigare i morse men ja, Murray, det är nog över där. Bra av Verdasco att ta chansen dock. Det krävs allt en bra match för att slå någon som ändå kämpar så som Murray gör.

Sock har fortfarande inte vunnit två matcher i samma turnering den här säsongen. Helt otroligt. Han kommer inte vara topp-150 på årsrankingen efter den här turneringen. Blir challengertouren för honom nästa säsong. Svettigt med tanke på att han som ni minns vann en mastersturnering i slutet av förra året. Antagligen tidernas ras när det gäller en spelare som inte kan förklara bort raset med skada eller ålder. Han har bara varit för dålig.

Nadal och Del Potro, precis enligt planen. Tuggar vidare utan problem.

Senare idag den nedre halvans andra omgång. Det blir kul det, och det snackar vi om några timmar in i framtiden. Hörs då.