Torsdagens sammanfattinng

De bra spelarna fortsätter hålla. Mycket positivt. Nu börjar vi närma oss de där riktigt, riktigt, riktigt saftiga matcherna.

Carreno Busta borta, men det spelar väl inget mycket till roll. Högt seedad, men han tillför liksom inget. Nu kommer rankingraset på honom. Han hade som bekant en del poäng att försvara från förra året.

Fognini, otroligt märklig match. Han började med att i första set inte bry sig riktigt. Sen trampade han på gasen, var klart bättre i andra set, och man väntade bara på att han skulle avgöra men sen låste det sig. Millman spelade bra och så men nej, det där blev fel för Fognini. När han får medgång sådär brukar det lösa sig men inte igår.

Hade funkat bra på en clown den där dräkten.

Monfils måste vara så otroligt trött på sin kropp alltså. Att han aldrig någonsin får chansen.

Chung var chanslös mot Kukushkin. Varit väldigt fladdrig i sin nivå sen han kom tillbaka, Chung, och framför allt har han hamnat på tok för långt bak i banan. Det är inget bra att göra det mot en tempostark spelare som Kukushkin och ja, det gick som det gick.

Herbert hade avgjort mot Kyrgios. Han skulle vara serva hem andra set och Kyrgios hade antingen gett upp eller bara skitit i det. Men Herbert blev monsternervös, Kyrgios fick lite mental coachning av domaren, och så vidare. Ännu en patetisk uppenbarelse av Kyrgios. Jag förstår liksom inte. Hur kan det vara så att man mår extremt dåligt varje gång han spelar tennis? Något säger mig att det inte är så mellan matcherna, utan att det är mest på tennisbanan det är jobbigt.

Cilic seger måste väl nämnas också. Hurkacz har serven som sitt främsta vapen. Ganska okej att släppa endast två gem.

Idag börjar det hetta till ordentligt. Omgång tre, med några ytterst saftiga matcher. Titta in senare för att läsa om det.