Fredagens sammanfattning

Vilken speldag det blev. Tyvärr tog ju en match upp kanske lite för stort fokus. Så man missade lite av det andra saftiga, men härligt att vi nu är igång på allvar och har börjat få de där riktigt fantastiska matcherna.

De bra spelarna blir testade, men tar sig ändå vidare. Det är ju exakt så vi vill ha det. Nadal får fri väg mot kvarten, det är han som får möta Basilashvili som är det svarta fåret i det här sällskapet, men i övrigt, vilka spelare det är som är kvar och ska göra upp om kvartfinalplatserna. Det här blir magiskt.

Nadals match mot Khachanov har jag skrivit om i ett eget inlägg här på sajten, så gå till förstasidan och klicka er in på det om ni vill läsa om och titta på den. Kan vara värt det. Fantastisk match.

Del Potro-Verdasco tog slut på morgonkvisten. Del Potro kontrollerat men kanske inte överlägset vidare. Ungefär som förväntat. Man börjar ju snegla lite mot en semifinal mellan Nadal och Del Potro. Vore inte jättetråkigt.

Kunde slutat precis hur som helst, Anderson-Shapovalov men det är ingen slump att det så ofta är Anderson som får med sig de där matcherna. Han är så extremt noggrann att han liksom förtjänar att få marginalerna på sin sida till slut.

Fritz var ganska klart bättre än Thiem i första, men så fort första motgången kom vek han ner sig mentalt. Inte särskilt imponerande.

Isner över Lajovic i fyra set inklusive två tiebreaks, det är väl ingen stoppa pressarna-varning på den direkt.

Coric kanske börjar varva upp igen här. Jag trodde han skulle ta Medvedev men raka set, det är bra det.

Raonic alldeles för bra för Wawrinka, det trodde vi ju på förhand, så inte mycket att säga om. Wawrinka inte helt fräsch och har fortfarande en bit kvar innan han kan hitta den där absolut högsta nivån.

Och Basilashvili, som så många gånger förr, som bäst när chansen att ta tillvara en bra lottning uppenbarar sig. Basilashvili var den som styrde spelet hela matchen och borde kanske vunnit lite enklare. Pella borde vågat lite mer. Men det blev ju tajt till slut. Basilashvili var lite mer sliten i slutet på fjärde så om Pella krånglat med sig tiebreaket där hade han nog vunnit, större än så var inte marginalerna. Basilashvili kommer nu vara som sämst 31:a på rankingen efter den här turneringen. Det är lite annorlunda får man säga i och med att han liksom inte är särskilt bra. Jag minns några matcher tidigt i somras då han spelade på challengertouren och där inte riktigt räckte till. Tre gem fick han i kvarten i challengern i Tunis mot Andreozzi. Därifrån till att vara världens 31:a bästa spelare, det är en bit.

Ikväll smäller det. Federer-Kyrgios, bland annat. Det ska vi prata mer om senare idag, så titta tillbaka för det.