Inför lördag

Det finns all anledning att titta på tennis ikväll, det kan jag säga.

Det är ju andra matcher. Bra matcher. Men det är klart att det är Federer-Kyrgios som man är intresserad av.

Matchen i Stuttgart i somras är ju det som ploppar upp först när man tänker på hur det ser ut när de möts. Federer var då mycket bättre, men Kyrgios krånglade sig till ett tiebreak i avgörande set där han också hade minibreak, men ärligt talat trodde man väl aldrig att han skulel vinna. Det var Federers match.

Nu andra förutsättningar. Federer kommer in med bra form. Kyrgios kommer in med, ja, vaddå? Han kommer in som en trasig människa som i sin senaste match behövde mentalt stöd från domaren för att ens klara av att slutföra matchen. Låter det som någon som slår Federer i tennis? Jag har ju så otroligt svårt att tänka mig det.

Sen är Kyrgios en sån där människa som egentligen bara kan göra något när ingen tror det om honom, eller än mindre förväntar sig något av honom. Han är så mentalt svag att han mest troligt hade suttit inspärrad om det inte vore för sina tenniskunskaper. Och det här är ju en sån där gång då man inte förväntar sig ett skit. Man förväntar sig att han ska simulera skada som han gjort de senaste veckorna, att han inte ska kämpa, att han ska uppföra sig uselt, och även spela ganska dåligt. Just det talar för att han är tokfokuserad, på sin fysiska topp, och gör en riktigt bra match ikväll. Det som också talar för det är att han trivs med att möta någon av de bästa. Han ser det som en värdig utmaning och det gör att han klarar av att koncentrera sig.

Det som avgör blir nog snarare att Federer helt enkelt är bättre. Liknande spelare som inte vill ha mycket till dueller utan mest vill skjuta från höften först och bäst. Kyrgios servar bättre, men Federer är bättre på allt annat, och oavsett om Kyrgios kämpar eller inte, jag har svårt att se att han ska vara i absolut bästa form efter att inte ha kämpat en match på flera månader och är han inte på sin topp, då kan han inte mäta sig med Federer.

Jag hoppas egentligen bara på att de blir riktigt jävla osams. Det vore magiskt. Federer har uttalat sig bittert om hur Kyrgios fick hjälp av Lahyani i förra omgången. Det skulle kunna ha gjort Kyrgios irriterad. Hoppas det.

Millman slår Kukushkin, tror jag. Liknande spelartyper som vill bollar i högt tempo. Millman är säkrare. Borde ge utslag.

Kohlschreiber kan säkert bjuda upp till rätt bra spel mot Zverev men knappast utmana om segern.

Pouille är lite som Basilashvili. Ni vet en sån där som det inte spelar någon roll om han är i form eller inte. När en bra lottning uppenbarar sig så är formen automatiskt där, och han lär nog ta tillvara på den där chansen.

Goffin, visst känns det som att han blir hetare och hetare just nu? Blir nog åka av i bollandet för Struffis där.

Schwartzman-Nishikori, den är ju riktigt kul. Två av världens absolut kvickaste och bästa bollare. Är Nishikori så mycket bättre i den grenen än vad Svahhe är? Det tror jag absolut inte. Vidöppet och bra odds på Svarre. Och vilken match den kan bli. Skyhögt tempo men ändå ingen som missar.

De Minaur? Nja, Cilic alldeles för tung.

Och Gasquet har väl aldrig haft chansen mot Djokovic. Än mindre nu när han inte längre är en toppspelare.

Men Federer-Kyrgios klockan 20, ungefär. Det är vad som gäller. Missa inte, mina vänner.