Inför söndagen

16 spelare kvar. 112 utslagna. Idag ska ytterligare fyra bort.

Thiem-Anderson, spännande. Inte en helt tokig match att inleda dagen med kan man säga. Jag tror rätt hårt på Anderson och anledningen är spelstilarna. Sen att han är bättre än Thiem på hardcourt också, absolut, men mest spelstilarna. 6-1 för Anderson på hardcourt, 1-0 för Thiem på grus. Sällan får man väl mer stöd i de inbördes mötena än jag får här. Det här är hemskt för Thiem. Situationen är den att Thiem har ganska dåliga returer, och kommer ha svårt att dels få över Andersons servar, men framför allt få något slags press på Anderson. Han är helt enkelt för dålig i den delen av spelet, Thiem. Ytterligare problem för honom att Anderson har bra returer, och att Thiem därmed kommer få väldigt lite på sin serve. Lägg därtill att Anderson hela tiden pressar upp tempot. Thiem kan inte spela i särskilt högt tempo. Allt är fel för Thiem spelstilsmässigt här, och jag tror verkligen inte att Anderson kan förlora den här matchen.

Nadal…man ska väl inte vara så stursk kanske. Jag trodde inte att Khachanov skulle kunna utmana. Basilashvili har kapacitet i sig, och är en spelare som kan slå ganska hårt och driva spelet i hög fart när han spelar bra. Det ska kunna passa rätt bra mot Nadal men alltså, snälla nån. Ni minns det jag skrev häromdagen va? Att jag minns hur Basilashvili var chanslös i en turnering på challengertouren i somras. Ser ni framför er att Nadal förlorar en match på challengertouren? Det skiljer liksom så enormt mycket i kvalité här att det bara inte ska kunna bli jämnt. Tycker 1,05 på Nadal är ett kanonodds faktiskt.

Sen ska det servas. 4-1 Isner i de inbördes mötena. Långt tillbaka i tiden i och för sig utom matchen i Wimbledon i år som Isner vann men någonting betyder det nog ändå. Svårt att säga så mycket vettigt om matchen mer än att jag tror att Raonic är ganska mycket bättre än Isner just den här veckan. Han har sett grymt bra ut, Isner har sett sådär ut. Men nu blir det väldigt speciellt när två så extrema servare möts och ja, små marginaler, tiebreaks, någon enstaka poäng här och där avgör, och så vidare.

Nattmatchen sen, lite obehagligt för Del Potro det där ändå. Coric ska egentligen ha lite för dåligt tryck, lite för dålig längd i bollandet men han är en väldigt duktig bollare, Coric och om Del Potro har en dålig dag och inte riktigt vågar trycka på, då är Coric den säkrare av dem och det kan i så fall bli obehagligt för Del Potro. Men en normal dag ska han vinna, absolut, Potte. Jag tror bara att segern inte är sådär vansinnigt given ändå.