Lördagens sammnafattning

Vi är klara med den tredje omgången. Ikväll väntar åttondelsfinaler på den övre halvan. Men först ska vi givetvis prata igenom gårdagens fajter. Eller ja, gårdagens och dagens. En av de här matcherna slutade för bara några minuter sen.

Cilic var det som krånglade till det något alldeles fasligt. Först genom att torska de två första seten, men mest av allt, han hade 5-2 och 40-0 i skilje. Släppte tillbaka De Minaur, men löste det alltså till slut ändå. Svårt att värdera hur bra De Minaur är. Jag tycker han har ett väldigt tunt spel, men han vinner massor av matcher och står sig riktigt bra mot de bästa. Jag tror han kan få det tufft när han blir bättre och tvingas föra matcher mot mer eller mindre bra spelare. Men för det här, att hänga med bra spelare, har han ett mycket passande spel. Otroligt fin insats i alla fall. Man ska inte glömma att han är född 1999, De Minaur och nu kommer vara rankad som sämst 37:a efter den här turneringen. Det snackas mycket om andra unga spelare, men märkligt nog snackas det rätt lite om De Minaur. Att vara topp-40 när man är 19 år är extremt sällsynt.

Zverevs torsk har jag skrivit ett eget inlägg om här på sidan. Kolla in det. Men otroligt bra gjort av Kohlschreiber som annars varit väldigt ojämn i år.

Djokovic krossar Gasquet utan att förnedra honom helt och hållet, det var väl dagens mest väntade det.

Och precis sådär trodde jag det skulle gå mellan Goffin och Struff också. Goffin är en av de som imponerat mest efter sina förutsättningar hittills i turneringen. Sen kommer han inte räcka till när motståndet blir starkt, precis som vanligt, men han har spelat väldigt bra.

Sousa i åttondelen. Jag tycker det är lite rättvist ändå. Han har haft det tufft rankingmässigt senaste året trots att han absolut inte varit sämre än tidigare. Nu får han lite utdelning och det känns rimligt även om han i grunden givetvis är alldeles för dålig för att spela åttondelsfinal i en Grand Slam-turnering. Men han har slagit ut båda de seedade spelarna på sin del, Carreno Busta och Pouille och då förtjänar man det ju.

Så overkligt snygg också, Sousa. Då förtjänar man ju liksom alltid på något vis en viss framgång.

Kukushkin var egentligen bättre än Millman, men det är svårt att vinna när spelstilarna är sådär. Millman stod och spelade med säkerhet, Kukushkin stod och låg precis på gränsen säkerhetsmässigt, och ändå kom han inte igenom Millman särskilt ofta. Millman var smartare och vann på det. Blir nytt rankingrekord för Millman det här. Precis på gränsen till topp-40.

Jag missade att säga något om Federer-Kyrgios va? Jag missade det faktiskt. Eller så undvek jag det undermedvetet. Jag är så extremt trött på att skriva om Kyrgios. Eller är det någon som har någon förklaring till att han nu plötsligt var skadefri, mådde bra, och kämpade? Något han inte gjort på flera månader. Märkligt det där, hur man kan friskna till så fort man möter en motståndare där man inte tycker att man har någon press på sig. En annan sak jag har lite svårt för är hans patetiska försök att på något vis vara rolig, verka vara en skön kille, och liknande under matcherna. Ingen tycker han är rolig. Alla tycker han är en idiot. Och det vore liksom bättre om han bara började uppföra sig riktigt dåligt istället för att göra sig till. När det gäller matchen så, Kyrgios var faktiskt ganska mycket bättre i första set. Federer hängde med nöd och näppe kvar där. Men när Federer tryckte på den berömda knappen och bröt i slutet av setet, då var allt över. Då trodde inte Kyrgios på det längre och det var aldrig mer spännande. Bra match av Federer. Mycket koncentrerat och väldigt smart att bara gå runt och vara tråkig istället för att hänga med i Kyrgios försök till skojande.