Thiem totalt överlägsen

Vilken match han gjorde, Thiem! Otroligt, otroligt bra.

Jag hade däremot precis alla fel gällande hur jag trodde det skulle se ut. Det mest fatala felet, att Anderson skulle få massor på sin serve, och Thiem ingenting på sin. Det var exakt tvärtom.

Thiem utnyttjade sin förmåga att stå jättelångt bakom baslinjen och loopa tillbaka returerna. Det jag pratat en del om senaste tiden, som ni vet. Thiem har tidigare under sin karriär bara använt det på grus, men nu när Nadal, och några andra också, kör med det på hardcourt också är det som att Thiem också tycker det är okej att göra så och man kan ju lugnt säga att han blir lite giftigare som hardcourtspelare med det här spelsättet. Han behöver liksom inte stå nära baslinjen överhuvudtaget egentligen. Han är så fysiskt stark, har så mycket överskruv och så bra tryck i slagen, att han blir svårhanterad även om han håller sig en bit bakom baslinjen, något han ska göra, för då får han tid med sina enorna svingar även på det här underlaget.

Sen gjorde Anderson en jäkla dålig match också. Sällsynt dålig för att vara honom, men det var ändå utan tvekan mer Thiem som vann matchen än Anderson som förlorade den.

Första US Open-kvarten för Thiem. Undrar om Nadal är så särskilt nöjd med det. Han hade nog känts sig aningen mer säker mot Anderson ändå.