Inför Del Potro-Isner

Tycker det är lite intressant med de inbördes mötena. Sen 2016 är det 3-3, och en av matcherna spelades på grus i Franska Öppna i somras. Den ska väl i sammanhanget i princip räknas bort. En match på gräs också, det kanske tar ut varandra. Men 2-2 på hardcourt då, det tycker jag är intressant. Jag har alltid, och har väl fortfarande, uppfattningen om att Del Potro har väldigt lätt för Isner. Men jag får inte mycket till stöd i siffrorna. Han plockade fyra raka med blott en setförlust mellan 2008 och 2013, men det är ju liksom inget att bry sig om riktigt. Det är för långt tillbaka i tiden. Stora matcher som Isner vunnit också. Kvart i mastersturneringen i Paris 2017 och semi i mastersturneringen i Miami i höstas.

Sen finns det andra saker. Som den lilla detaljen att Del Potro är mycket bättre än Isner. Och att Del Potro sett otroligt bra ut i den här turneringen, som är den turneringen där han oftast spelar som allra bäst. Isner har varit bra, men det är inte så att man hoppat högt över hans insatser ändå kanske. Och så tycker jag någonstans i grund och botten att det, åtminstone på papperet, ska passa Del Potro väldigt bra det här. Han har en tillräckligt bra serve för att Isner inte ska få tillbaka för mycket, och när Isner väl snubblar över returerna så kan Del Potro slå vinnare med sin forehand, i princip utan att ta några risker, bättre försvar än så har inte Isner.

Men det finns saker som talar för Isner också.

Hemmaplan. Del Potro är van vid att alltid ha ett rejält stöd i New York. Så blir det knappast ikväll. Isner är bra på att suga energi av en hemmapublik. Han är en hemmaspecialist, eller vad man ska kalla det. Hemmastark, om man pratat fotboll. Och så är det ju det här med Isners serve. Jag tycker han det senaste året blivit bättre och bättre på att hantera motståndare som likt Del Potro backar bak till planket för att ta farten ur Isners missiler. Han har blivit bättre på att vinkla sina servar, Isner, och han har sin kickserve som är svårhanterad var man än står någonstans. Vissa dagar bollar Del Potro gris med Isners servar, vissa andra dagar kan han vara lika vilsen som alla andra.

Det finns inte så mycket revolutionerande att säga egentligen. Båda vet exakt vad de behöver göra. Ingen av dem kommer ha något nytt att komma med. Det blir en ren kamp om vem som är bäst just idag och antagligen Del Potro, men absolut inte givet. Långt därifrån.

Oddsen här på Bethard säger just nu 1,30 på Del Potro och 3,90 på Isner. Jag skulle hellre spela Isner än Del Potro men framför allt, jag skulle nog spela något slags gem hcp på Isner. Jag tror det här kan bli väldigt jämnt och tajt.

Matchstart 19:30 svensk tid. Blir kul det här.