Inför Cilic-Nishikori

Dags för finalparet i den här turneringen från 2014 att göra upp. Fyra år sen Cilic vann US Open. Tiden tuffar på kan man säga.

8-6 Nishikori i inbördes möten, det är så klart lite intressant. De har oftast varit rätt jämna. Eller jag känner väl någonstans att Nishikori oftast varit den bättre, men det är Cilic som har de bättre resultaten i de stora turneringarna. Cilic har vunnit nästan dubbelt så många turneringar och har också vunnit en rätt rejäl påse pengar mer, som ni ser däruppe. Frågar man siffrorna är det Cilic som varit den bättre, och någonstans är det ju så.

Men det där är ju ointressant.

Spelmässigt då?

Som sagt, 8-6 för Nishikori.

Har han lätt för Cilic?

Lite så skulle jag säga. Det är en aningen problematisk matchup för Cilic det här. Han har en serve, det har inte Nishikori. Det är alltid en bekväm start. Cilic vet att han kan vinna matchen även om han är sämre än Nishikori i övrigt. Men det får inte skilja för mycket när bollen är i spel, och där kan det bli lite problem för Cilic. Nishikori är en väldigt, väldigt, väldigt tempostark spelare som lever i princip enbart på att pressa upp tempot i hopp om att i högsta tempo vara säkrare än sin motståndare. Cilic vill inte ha högt tempo. Han vill ha lågt tempo, så han kan vänta in rätt läge och då tempoväxla med maximal kraft. Det är svårt för honom att tempoväxla i det tempo som Nishikori spelar i.

Blir väldigt teoretiskt det där, men för att göra det lite enklare. Nishikori spelar väldigt snabbt, och det passar Cilic ganska dåligt. Cilic är inte alls lika snabb, han har ganska stora svingar, och det passar honom helt enkelt inte riktigt att möta en sån här spelartyp.

Jag tror Nishikori har en kanonchans att skrälla här och jag tror vi kan få en väldigt sevärd match. Start runt klockan åtta. Missa inte!