Väggen för Isner

Bland det märkligare jag sett faktiskt. Från en sekund till en annan var Isner inne i väggen i början av det andra setet mot Del Potro. Under en 10 minutersperiod kunde han knappt stå upp, och där avgjordes matchen helt och hållet.

Jag tror att Del Potro hade vunnit matchen ändå. Sett över hela matchen var han ganska mycket bättre, och då förlorar man sällan, men det hade varit intressant att se hur det hade gått om Isner åtminstone fått chansen att snubbla med sig andra set också. Som han servat i första set hade det antagligen blivit tiebreak, om inte den där väggen gjort att han tillfälligt inte ens orkade komma upp ordentligt i serven, och då hade Del Potro varit illa ute, även om han alltså var ganska klart bättre.

Vet inte om man ska fokusera mest på att det inte är något höjdarbetyg för ens fysiska status att man efter bara en timme på en tennisbana är så trött att man knappt kan gå eller på att det var rätt starkt av Isner att sen komma tillbaka och i tredje set åtminstone göra match av det igen. Men oavsett vilket, det förstörde matchen det där, hans brakande in i väggen.

Personligen hatar jag värme. Jag undviker den så långt det bara går och jag reagerar inte överhuvudtaget bra på den. Jag har redan börjat skissa på ett lämpligt luftkonditioneringssystem som ska täcka precis varenda kvadratcentimeter av huset nästa sommar. Jag kommer vara redo. Kort sagt, jag vet hur jävlig värmen kan vara, och man ska väl kanske nöja sig med att säga att vi reagerar olika på den. Och att det kanske inte underlättar att som Isner vara tennisvärldens största man. Det blir nog ganska varmt inne i den där kroppen, kan jag tro.

Tyvärr blev inte matchen vad den kunnat bli, men visst, vi fick se ett fint första set där Isner servade bland det bättre jag sett. Han var helt ohanterbar. Del Potro returnerade så bra som han bara kan, men det räckte ändå inte någonstans. Och så klart, vi fick rätt spelare vidare till semifinal. Del Potro ska vara där, inte Isner.