Inför dubbelsemifinalerna

Ingen tennis idag. Eller ja, ingen singel. Det är dubbelkväll som gäller i US Open. En riktig superdubbelkväll skulle jag säga. Semifinaler, två stycken efter varandra, och de sänds, på bästa sändningstid, på Eurosport. Härligt att dubbeln får synas lite ibland. Det är den värd.

18:00 Kubot/Melo-Albot/Jaziri 1,35-3,00 Bethard

Man ska veta att det är mycket lättare att skrälla i dubbel. Det är mindre marginaler och det skiljer mindre mellan paren. Så är det bara. Dubbel är generellt sett jämnare än singel. Men ändå, inför turneringen hade jag betraktas Albot/Jaziri som ett av de fem sämsta paren. De kom in som reserver när ett par hoppade av och har tagit sig hit utan att vara favorit i en enda match. Ska mnan beskriva deras dubbelkunskaper så är Albot rätt bra på challengertouren i spelformen. Jaziri är egentligen inte bra på någon nivå. Att de tagit sig hit är extremt och åter extremt osannolikt. Osannolika nationer för att vara i semifinal i en Grand Slam också. Överlägset största tennisframgången för både Moldavien och Tunisien.

Men nu ska det förstås ta stopp.

Kubot/Melo har haft ett lite knackigt år sen de för något år sen var det bästa paret i världen men nu har de prickat formen igen och slagit några riktigt starka par på vägen fram hit. Vilket i och för sig Albot/Jaziri också gjort. De har inte haft någon räkmacka, absolut inte.

Man ska absolut ta Albot/Jaziri på allvar efter deras fina segrar under turneringen men det ska vara total klasskillnad här. Kubot/Melo är bättre på allt och det enda som ska kunna stoppa dem är väl om Kubot har en sån där dag då han helt enkelt inte kan serva och dubbelfelen börjar hagla. Han kan emellanåt vara helt vild med sina andraservar. När han tappar tajmingen så kan det rasa totalt. Då går det inte att vinna mot något motstånd för dem men det händer trots allt ganska sällan och om det inte händer, ja då ska det vara deras match helt enkelt.

Men som sagt, kul att se vad Albot/Jaziri kan göra ändå. Man kan lugnt säga att de inte har något att förlora.

20:00 Bryan/Sock-Cabal/Farah 1,64-2,20 Bethard

Man trodde ju lite att det skulle bli kräftgång för Mike Bryan när broder Bob tvingades operera sin högst med en frånvaro på omkring ett halvår men man får väl vara ärlig och säga att det faktiskt bara gått bättre för Mike. Han har spelat med några olika partners och gjort snudd på perfekta resultat nästan varje gång. Bland annat i Wimbledon som just han och Sock vann för en dryg månad sen.

Jag har rätt länge sagt att Sock individuellt antagligen är den bästa dubbelspelaren av alla. Det är bara det att han har en tendens att ta hand om partners som inte ens är i närheten av honom i spelstyrka. Monroe, Withrow, och så vidare. Hans kompisar, helt enkelt. Men när han nu parats ihop med tidernas kanske bästa dubbelspelare så, då ser man att han är rätt bra.

Colombianerna Cabal/Farah är ett av världens absolut bästa par. De har segat sig upp till den nivån senaste åren och är nu uppe i toppen. Mycket stabila, men kanske att den där yttersta högstanivån saknas. När motståndet är det bästa och dessutom spelar bra, då räcker de sällan till. Ska sägas dock att de ofta haft ganska lätt för bröderna Bryan, så ingen helt bekväm match för broder Mike, det är det inte.

Men jag tror amerikanerna plockar det. Otroligt hög nivå på matchen hur som helst. Det är två av de absolut bästa paren som finns det här. Håll gärna lite koll på Socks forehandsspel förresten och fundera där lite över varför han inte slår bollen på det sättet även i singel.