Grejer att ladda för

Sista Grand Slam-turneringen för året är spelad. Nu väntar ett av två årliga, långa ökenvandringar när det gäller spel på absolut, absolut, absolut högsta nivå. Vi har Australian Open om fyra månader och sen är åter fyra månader ungefär till nästa Grand Slam-turnering. Vill man vara sådär riktigt negativ så kan man säga att det nu är en Grand Slam-turnering på åtta månader men mja, börjar man deppa över det och längtar lite för mycket, ja då blir det mycket väntan och lite ljuspunkter här i livet.

Som tur är så är det så inom vår sport att det nästan aldrig tar stopp. Här har vi några fina grejer som vi ska ägna oss åt under hösten och vintern.

Nu i helgen: Davis Cup. Vem vinner tidernas sista upplaga av den minst sagt anrika turneringen. I helgen får vi i alla fall veta vilka länder som får chansen i finalen. Nadal har hoppat av och därmed blir matchen mellan Frankrike och Spanien plötsligt vidöppen. Frankrike saknar Monfils och givetvis Tsonga som…ja, Tsonga, kommer han ens komma tillbaka i full form igen? Inte säkert. Pouille, Gasquet, Paire och så vidare tar emot Carreno Busta och Bautista inomhus i Lille. Frankrike lite bättre på dubbeln och Frankrike lite favoriter men jämnt och riktigt kul match. I den andra semin är det Kroatien, med Cilic som det ser ut just nu, mot USA utan Isner. Cilic och Coric med ett riktigt starkt dubbelpar, de blir svårslagna, även om, nåja, det där med dubbelpar. Mike Bryan är tillbaka i USA:s lag efter att de annars skulle ha klivit av Davis Cup, bröderna, men nu är han med igen och det är Sock också, de som varit den här säsongens överlägsna par, trots att de bara spelat några turneringar tillsammans. Fin match hur som helst där Cilic lär ta två och sen ska väl Coric få med sig en också. Grus förresten. Inte så mysigt för amerikanerna.

21-23 september: Laver Cup: Som på något sätt ändå var kul i sin första upplaga. Man har jagat med många av de absolut bästa den här gången också när det spelas på nordamerikas hemmaplan, i Chicago närmare bestämt i Blackhawks och Bulls hemmaplan United Center som kommer svälja närmare 25 000 människor.

Första veckan i oktober: Toppklass på 500-turneringarna i Tokyo och Peking.

Andra veckan i oktober: Mastersturnering i Shanghai.

Mitten av oktober: Stockholm Open i ny regi med ett riktigt saftigt startfält. Det ska vi prata mycket mer om framöver.

Sista veckan i oktober: Femhundringar i Wien och Basel som inleder slutspurten av säsongen där slutspelasplatser ska delar ut osv.

Månadsskiftet oktober/november: Masters i Paris, en av de roligaste på hela året och även årets sista ordinarie turnering.

6-10 november: Snorungeslutspelet. Undrar vilka grejer de ska testa i år. Faktum är att man redan plockat in regler som testades där förra året.

11-18 november: Slutspelet i London. Tänk om alla kunde vara på plats den här gången. Vilket jäkla drag det skulle bli.

11-23 november: Davis Cup-final.

Inte så tokigt ändå va? Tennisen slutar aldrig någonsin.