Slutspelsfältet cementerat

Jag tror det kommer bli såhär. Några platsbyten inbördes kanske, men jag tror det här blir de åtta spelarna i slutspelet i London om ett par månader. Och man kan väl säga som så att om alla då är skadefria, det var rätt många år sen vi hade en sån här nivå på ett slutspel.

Nadal känns ju inte som något vidare svagt kort om man säger så. Djokovic, han är rätt okej. Del Potro höll en viss nivå i US Open. Federer, jo men han kan ju spela. Zverev, det är han som folk trodde skulle bli världsetta i år någonting. Cilic, duglig kapacitet. Anderson, jo men han ska väl vara där. Når man final i Wimbledon så kan man någonting. Och Thiem, visst var det en rätt bra match mellan honom och Nadal i US Open?

Som sagt, hoppas verkligen de nu håller sig där, och hoppas att alla får vara skadefria.

Som tur är så är inte spelarna som ligger närmast på tur heller så tokiga.

Isner är rätt nära Thiem, och Thiem är ju ingen höjdare på hardcourt, men Isner brukar inte ha någon vidare avslutning på året. Han trivs inget vidare i Asien, känns det som. Men kan bli spännande där. Nishikori antagligen lite för långt efter och Fognini både för dålig och för långt efter.

Sen är det för övrigt snudd på osannolikt jämnt på årsrankingen.

10 spelare inom 200 poäng. Alla för långt efter för att nå slutspelet, men blir ändå ett krig om platserna här. Det är skillnad mellan att avsluta året som en av de som närmast knackar på dörren till topp-10 och att inte ens vara topp-20.