I spåkulan

Har precis suttit och kollat lite när Frankrikes Davis Cup-lag tränar dubbel. Då är man rätt tennisintresserad ändå. Eller så är det tennistorka den här veckan. Båda två kanske. Verkar för övrigt som att det inte blir någon Herbert i helgen utan att Mahut spelar med Benneteau, och Benneteau får då kanske chansen, om han får spela även finalen sen, att spela hem en Davis Cup titel i sin karriärs sista match. Vore ju något det.

Det är en del kul kvar i år, men Grand Slam-mässigt är det över för 2018. 2019 då? Hur blir det då? Vi kan väl titta lite på vad oddsen tror. Och vad jag tror.

En rejäl felaktighet här. Skulle det vara större chans att Federer vinner Australian Open än att Nadal gör det? Knappast. Man har ju onekligen räknat bort honom några gånger tidigare, men jag tror det blir tufft för Federer att vinna fler Grand Slam-titlar nu om inte någon eller helst ett par av de andra faller ifrån redan innan turneringen. Han kommer inte längre vara finalseedad när det är dags nästa gång och nja, jag tror han får det tufft. Han ska i min bok inte vara andrahandsfavorit. Djokovic mycket befogad favorit, men det bästa oddset är väl ändå 6 gånger pengarna på Nadal skulle jag säga. Större chans att Kyrgios vinner Australian Open om några månader än att Del Potro gör det? Undrar i vilken värld man lever då. Rätt bra odds på Del Potro faktiskt. Han borde vara fjärdehandsfavorit som jag ser det.

Franska Öppna näst på tur.

Här har vi själva anledningen till att jag kom på att skriva det här inlägget. 6 gånger pengarna på att Djokovic vinner Franska Öppna nästa sommar är ett monster, monster, monsterodds. Nadal är ett högst osäkert kort, man vet aldrig hur han har det med skadorna. Risken att han är skadad, eller halvskadad, kommer framöver bara öka. Men hur fräsch han än är Nadal, Djokovic börjar hitta sitt spel. Notera att jag säger att han börjar hitta det. Han har vunnit två raka Grand Slam-titlar men spelmässigt känns det som han fortfarande är i en komma tillbaka-fas efter sina skadeproblem. Han kommer enbart bli bättre fram till nästa sommar och att man sätter såna här odds, det finns noll och intet vad gäller rimlighet i det. Är Djokovic på sin absolut topp är det vidöppet mellan honom och Nadal på grus. Sen 2015 har Djokovic 3-2 på Nadal i grusmatcher. In med pengarna bara. Det är en magisk investering det där. Magisk. Nadal kan mycket väl sitta i rullstol nästa sommar. Djokovic kommer vara där, och hungrig att jaga ikapp Federers Grand Slam-rekord.

Wimbledon då?

Federer kommer närma sig 38 år fyllda när det är dags för Wimbledon nästa sommar. Han är fantastisk, men han borde verkligen snart börja hänga lite på repen åldersmässigt. Om han fortsätter kommer han absolut fortfarande kunna överraska i enstaka matcher, men att vinna titlar när man är 38 år gammal, jag börjar bli tveksam, det ska jag erkänna. Djokovic kommer vara storfavorit när det är dags om inget ändras. Han kommer nog stå i lägre odds än sådär tror jag så om man ska spela är det väl honom. Ett tag kvar. Kan Kyrgios ha skärpt sig till nästa sommar? Det är i alla fall väldigt god chans att han kommer vara en av favoriterna med tanke på hur bra han är på gräs. Kan vara klokt att placera en slant på honom också. Att han ska stå i högre odds än sådär är knappast troligt.