Bagdad-Bob 2.0

Folk som är fullständigt och då menar jag verkligen fullständigt, totalt, verklighetsfrånvända är bland det roligaste jag vet. Inte sådär att man bara har lite fel, det är inget roligt. Men när man liksom totalt skiter i verkligheten, och bara kör på i hopp om att folk inte ska märka något, det är roligt.

Överlägset bäst personifierat av Bagdad-Bob, Saddam Husseins gamla informationsminister. Samtidigt som Saddam själv hade krupit ner i den berömda jordkällaren och som motståndarstyrkorna stod på andra sidan dörren och knackade på höll han sin linje, Bagdad-Bob. Det var lugnt. Det var inga problem. Det var till och med lite lustigt att folk kunde tro att det var något på gång, tyckte han.

I Sverige har vi numera vår egen version av Bagdad-Bob. Nämligen svenska tennisförbundet. Jag fick precis ett nyhetsmail av dem.

En av grejerna här är väl inte rolig, utan mer tragiskt. Den här tjänsten, tennisplay, skapades för att folk skulle prenumerera på den och att tennisförbundet på så vis skulle få in intäkter. Det funkade inte. Ingen betalade, och man sänder nu gratis istället. Det var förstås ett felval från början att tro att någon skulle betala när vi då hade så låg nivå på vårt landslag, och nu har en blandning av låg nivå och spelare som ingen tycker om. Men när man väl började så, det blir ju lite deppigt det här när det är så tydligt att det inte funkade, att produkten är så dålig. Och lite trist kanske också för de få som betalade. Inte så mycket värde nu när det är gratis kanske.

Men sen börjar lustigheterna.

De skriver inte ut vem det är som skriver de här mailen, och lika bra är väl kanske det. Vem fan skulle vilja sätta sitt namn på rena lögner.

Mest alarmerande i sammanhanget är väl kanske att det faktiskt finns en person som syns med namn här, Johan Hedsberg, och han ljuger.

”Schweiz har ett bra lag med ett par spelare som håller hög klass…”.

Det är en lögn. Schweiz kommer till start med Laaksonen, som just nu sladdar på challengertouren men visst, han är rätt bra. Sen har de inga fler bra spelare. Huesler är runt 400 i världen och spelar på futuretouren. Paul och Bellier vinner strömatcher på futuretouren. Och Margaroli är en dubbelspelare som inte riktigt håller på challengertouren. Hur man än vänder och vrider på det kan man inte säga att Schweiz har ett par bra spelare, för ett par är två. Med väldigt mycket välvilja kan man säga att de har en bra spelare. Varför försöker man lura folk på det här sättet? Kan man inte istället vara ärlig och säga att Schweiz lag den här helgen inte hade klarat sig i Davis Cup elitdivision, inte hade haft en chans mot många länder i den näst högsta divisionen, och hade fått det riktigt tufft mot många länder i den tredje högsta divisionen? Jag tror egentligen aldrig man har någon vinning i längden av att försöka lura folk. Man kan absolut ha olika uppfattning om hur bra spelare är, men då måste det liksom finnas något att diskutera. Här är det inte så. Här är det tydligt att Schweiz spelare inte är bra. Inte lika dåliga som spelarna i vårt svenska landslag, men tycker man att spelarna i Schweiz landslag är bra, då har man ingenting på den här nivån att göra som tränare eller coach. Då är man helt oanvändbar, för man förstår inte vad som krävs, vad som är bra och inte bra.

Det kommer tyvärr inte gå vägen det här. Det är också tråkigt. När man får chansen att möta ett sånt här uselt lag, att man själva då är ännu sämre och inte kan ta chansen, det är trist.

Mridha ska spela mot Laaksonen idag. Det är näst intill ovärdigt att Laaksonen ska behöva spela den matchen.

Eriksson är enligt oddsen inte favorit mot Huesler. Väldigt jämnt säger jag. De har ungefär samma ranking. Huesler lite fördel av underlaget kanske, men där har vi chansen i alla fall.

Dubbeln ska vi vinna.

Men sen är det stopp.

Eriksson kan i princip inte slå Laaksonen på söndag. Och vår andra spelare, vem vi nu än väljer, kan inte slå Huesler. Så dåliga är våra svenska spelare. Tyvärr.

Vad hände med Bagdad-Bob förresten? Obegripligt nog slingrade han sig ur det där. Man kom fram till att han var en idiot som inte hade fattat vad det var som pågått. Han lever idag tydligen pensionärsliv i Förenade Arabemiraten.

Vad som kommer hända med svensk tennis och svenska tennisförbundet i framtiden…ja, jag vet inte. De kanske helt enkelt borde gå i pension.