Klappat och klart i semifinalerna

Man hoppades ju på spänning i åtminstone en av matcherna nu under helgen, men nja, semifinalerna i Davis Cups sista upplaga är avgjorde. Lite spännande igår i ena matchen, men mer än så blev det inte.

Kroatien är finalklara efter att de gjorde vad de skulle igår. Coric slog Johnson enkelt och Cilic behövde inte ens kämpa mot Tiafoe. USA är rätt känsliga för att åka på grus som underlag, minst sagt, och chanslösa helt enkelt. Jämn dubbel idag, men det spelar ingen roll. Cilic förlorar inte mot Johnson, och om han mot förmodan gör det så är Coric storfavorit i den avgörande matchen mot Querrey.

Lite spänning var det däremot mellan Frankrike och Spanien. Carreno Busta hade ett rejält grepp om Paire i första set. Fram till 5-4 och egen serve hade Busta varit helt överlägsen. Där och då fick han någon slags hjärnblödning. Han glömde helt och hållet bort vem han mötte. Det där med att Paires forehandssida är minst sagt fladdrig, det försvann ur Bustas medvetande och när Paire fick matchbilden till hundra procent serverad för sig, då började han spela sjukt bra. Tänk vad bra han hade varit om folk inte utnyttjat hans forehand, Paire. Men ja, fascinerande tankemässig genomklappning av Busta. Sen en jämn andra match mellan Pouille och Bautista, som Pouille till slut vann även om Bautista nog spelmässigt var lite bättre sett över hela matchen. Ingen slump att Pouille vinner såna där matcher dock. Han är en jäkel på att sticka fram nosen när det hettar till. Han klarar av att fokusera lite extra och våga lite extra när det gäller som mest och det biter oftast otroligt bra.

2-0 för Frankrike och även om Spanien har chansen i de eventuellt tre matcher som är kvar, att de ska vinna dem alla känns knappast troligt. Frankrike lite favorit i alla tre och antagligen avgör de i dubbeln redan idag.

Så var det med den DC-helgen. Det blev tyvärr inte så mycket av den.