Supersuccé!

Japp, det är ironi i rubriken, det är det.

  • Eriksson slog en skadad (mentalt eller fysiskt låter jag vara osagt) Huesler, rankad runt 400 i världen.
  • Eriksson/Lindstedt slog ett dubbelpar som skulle ha det svårt att hävda sig på futuretouren tillsammans,
  • Mridha slog en spelare som la av 2016, för två år sen alltså.

Där har ni Sveriges bragdinsats i Biel. Jag tycker ärligt talat inte det är så mycket att säga om. Hade det inte varit för att jag hört att de själva anser att de stod för en helt fantastisk insats, något bragdartat, hade jag absolut kunnat fokusera på att det var bra gjort, kul att de vann och så vidare men som så ofta när det gäller svensk tennis, nu får jag istället lägga fokus på att berätta hur det egentligen ligger till, och det har ni i punktform däruppe.

Och ska man gå in lite mer ingående på det så, om Eriksson hade förlorat den där matchen mot Huesler, då hade det varit en fullständigt katastrofal flopp som Huesler spelade i de sista 2,5 seten. Om vi hade förlorat dubbeln, då hade det varit en av de värsta dubbelinsatserna i svensk DC-tennis historia, antagligen den absolut värsta. Mridhas sista seger däremot, det tycker jag var bra gjort. Det var en match han skulle vinna. Ehrat slutade som sagt 2016 och har i år endast spelat några futureturneringar på hemmaplan. Han satsar inte på sin tennis längre utan fick plockas in här då Schweiz helt enkelt inte hade några andra spelare. Men han kan så klart fortfarande spela, och Mridha, han är ju inte så bra. Han kämpar med att hävda sig på futurenivå och då är det inte så lätt att kliva in och möta en spelare som ändå en gång i tiden kunnat spela lite grann. Bra gjort också att inte floppa mentalt i den situationen, så att Mridha vann den avgörande matchen nu när Huesler valde att inte spela, kul och bra gjort.

Nu är det slut med Davis Cup för svensk del. I februari kommer det ett kval till den turnering som under en vecka ska avsluta spelåret. En turnering dit man tydligen kan få wildcard. Ser ni framför er att det skulle delas ut wildcards till VM i fotboll? Kanske inte nej. Det är så mycket pajaseri över den där turneringen att det är löjligt åt det, trots att det är över ett år kvar tills den ska spelas.