Fredagsuppsamling

Det spelas atp-tennis den här veckan! Det gör det ju alltid. Förutom under årets sista 1,5 månad. Visst har vi redan lite ångest för det? Jag tycker nog det.

Men det ska vi inte tänka på nu. Nu ska vi springa igenom vad som hänt i Metz och St Petersburg, och vad som väntar i helgen.

Pouille kom aldrig till start och där rök han som jag trodde skulle kunna vinna turneringen. Barrere fick chansen att ersätta. Som kvalförlorare fick han kliva in i andra omgången sent igår kväll och ställdes mot en spelare som normalt håller till på challengertouren. Vilken jävla chans att nå kvarten i en atp-turnering för en spelare som normalt har det tufft på challengertouren. Men det blev Bachinger som tog den chansen istället. Känns väl lite rättvist kanske. Han har både kvalat in och vunnit första omgången. Mer rättvist att han får det här gratislyftet. Sjuk chans att no semi också nu förresten, Bachinger. Kan vara en av tidernas bästa lottningar detta. Först Munar som är värdelös på hardcourt, sen kvalförlorare i Barrere, och nu ny kvalförlorare i Maden.

Basilashvili har sett otroligt bra ut i sina matcher under veckan. Kan bli något att bita i för Nishikori det. Jösses vad hårt han slår när han är i form, Basilashvili.

Simon och Gasquet, inga skrällar där inte. Synd om Krajinovic. Hans sista chanser att spela sig kvar på atp-touren ryker nu.

Flopp av Mannarino, sen flopp av Fucsovics som direkt lämnade återbud till nästa vecka så han var inte helt fräsch. Albot i kvarten, mot Berankis. Tsitsipas hade någon slags uppvisning i att uppträda dåligt igår. Han fick poängstraff som gjorde att han blev dubbelbreak ner i avgörande. Han hämtade in det ena breaket, men inte det andra.

Skrälligt, minst sagt. Antagligen den svagaste kvartsfinaluppställningen på hela året det här. Hälften av spelarna kan betraktas som rena challengerspelare. Så ska det ju kanske inte vara.

Nishikori eller någon av fransmännen. Har vi inte slutsegraren bland dem, då är det väldigt, väldigt knasigt.

Bättre leverans av de bra spelarna i St Petersburg. Putin kanske har hotat med att helt enkelt hålla kvar dem om de inte levererar.

Fognini kämpade inte, men har kämpat i dubbeln, Annorlunda kille det där.

I övrigt absolut ingenting att anmärka på i St Petersburg. Blir rätt kul kvartar där under dagen idag.